Yenişehir’de 14 dönüm alana karabuğday ekildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Yazılı Mahallesi’nde 14 dekar alana Karabuğday ekim işlemi gerçekleştirildi. İlçe Tarım Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre ekili alanla ilgili düzenli kontroller devam ediyor.

İlçemizde yapılan Kara Buğday Verim Demonstrasyonu ile ilgili yapılan açıklamalarda, başlıca amacın, “ilçemizde yoğun üretimi yapılan ve çiftçilerimizin geçimini sağlanmasında önem taşıyan tarla bitkilerinde yeni, yüksek verimli ve kaliteli, bazı hastalık ve zararlılara dayanıklı, ilimizin iklim koşullarına en iyi adapte olan çeşitleri tespit etmek, bunları çiftçilerimize tanıtmak ve bu sayede birim alandan alınan verimi yükselterek çiftçilerimizin gelir düzeyini arttırmak.” Olarak ifade edildi.

Bunun yanı sıra çeşitler konusunda çiftlilerimize en doğru bilgiyi verebilmek, yüksek verimli çeşitlerin üretim alanlarını en kısa sürede arttırarak ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaktır.

Karabuğdayın İnsan Beslenmesinde (Özellikle Çölyak hastaları için danesi, unu), Hayvan Beslemede, Balözü Bitkisi Olarak, Yeşil Gübre Toprak Düzenleyicisi Olarak ve Tıbbi Bitki Olarak (Rutin bakımından en zengin bitkidir) olarak kullanıldığı dile getiren Güneş glüten içermemesi sebebiyle özellikle çölyak hastaları tarafından vazgeçilmez bir ürün olduğu belirtiliyor.

 

 

 

 

 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’de 14 dönüm alana karabuğday ekildi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.