Rekolte Alımları Devam Ediyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

S.S. 307 Sayılı Yağlı Tohumlar Kooperatifinde Ayçiçeği rekolte alımları devam ediyor.

S.S. 307 Sayılı Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Hakkı Çetin,  Rekolte alımlarının 15 Temmuz’a kadar devam edeceğini belirtti.

   Başkan Çetin, yağlı tohumlar olarak otaklarının her zaman yanlarında olduklarını belirterek, ‘Ayçiçeği rekolte alımlarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra kooperatifimize borcu olan üreticilerimizden borç karşılığı arpa ve buğday alımlarımız da sürüyor. Şu ana kadar 300 ton arpa alımı gerçekleştirdik. Buğday hasadı yeni başlamasına rağmen 250 ton buğday alımı da gerçekleştirdik. Sezon sonuna kadar hedefimiz 600-700 ton buğday alımı gerçekleştirmek. Şu an yem ve yağ satışlarımız devam ediyor’ dedi.

   Şu ana kadar 1200 ton ayçiçeği rekoltesi baş vurusunun olduğunu da dile getiren Hakkı Çetin, ‘şu ana kadar yaptığımız incelemelerde son 3-5 yılın en fazla dekoltesini bekliyoruz. Tarlaları geziyoruz. Ürünler çok iyi. Dağıttığımız tohumlar son derece kaliteli ve üreticimiz memnun. Bundan sonra mevsimsel bir sıkıntı olmaz ise ürünlerimizin kalitesi çok iyi olacak inşallah’ diye konuştu.

   Yenişehirli üreticilerin artık rizikoya girmemesi konusunda da uyarılarda bulunan Hakkı Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü. ‘Üreticimiz kesinlikle işlediği tarlaların yarısına sözleşmeli ürünler ekmeli. Yağlık ayçiçeği, tohumluk ve silajlık mısır, pancar ve fabrikalara sözleşmeli fasulye ve bezelye ekmeli. Sözleşmeli ürünlerin rizikosu hiç yok. Üstelik para garantisi de var. Bunun yanı sıra bizim üreticimiz her yıl yüksek gelir beklentisi ile çok borçlanıyor. Üreticimiz kazanacağı paranın yarısı kadar kredi kullanmalı. Çok para kazanırım düşüncesi ile çok kredi kullanıyor ve borçlanıyor. Ürünlerde para yapmayınca ya da düşük üretim olunca borcu önümüzdeki yıla iki katına çıkıyor ve işin içinden çıkamıyor’

S.S. 307 Sayılı Yağlı Tohumlar Kooperatifi geçtiğimiz yıl 1600 ton ay çiçeği alımı gerçekleştirmişti.  Haber: Harun Sak

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Rekolte Alımları Devam Ediyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.