Reyhan Paşa Mezarı Gün Yüzüne Çıkarılacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de Belediye Başkanı Davut Aydın’ın girişimleri ile Şeyh Edebali, Baba Sultan, Geyikli Baba gibi erenler soyundan gelen ve halk dilinde Reyhan Dede ya da Reyhan Baba olarak bilinen Reyhan Paşa'nın mezarı gün yüzüne çıkartılıyor.

   Önceki gün Reyhan Paşa'nın mezarına giden Belediye Başkanı Davut Aydın, ‘manevi dünyamız için önemli olan bu tür eserlerimizi gün yüzüne çıkarmak bizlerin görevi’ dedi.

   Belediye Başkanı Davut Aydın yaptığı açıklamada, Yenişehir’in Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk baş kenti olması ile övünüyoruz. Ancak Osmanlı’dan günümüze kadar gelen eser ya da şahsiyetleri ön plana çıkarmamız lazım. Bu amaçla Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti ilçemizde; Şeyh Edebali, Baba Sultan, Geyikli Baba gibi erenler soyundan gelen ve halk dilinde Reyhan Dede ya da Reyhan Baba olarak bilinen Reyhan Paşa'nın, ilçemizin güneyinde bulunan mezarını gün yüzüne çıkartarak geleceğe taşıyoruz. Özel şahıs arazisinde kalan mezarlık için arazi sahibinin oluruyla çevre düzenlemesi ve mezarlık taşlarını gün yüzüne çıkarıyoruz. İnşallah en kısa zamanda Reyhan Paşa'nın mezarı kendisine, ilçemize ve tarihimize yakışır hale gelecek ve ziyarete açılacaktır. Arazi sahibine de bizlere gösterdiği kolaylık için teşekkür ediyorum’ dedi.

   Yenişehir’de turizmi geliştirmek için de gerekli çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Davut Aydın, ‘Yenişehir gerçekten tarihi açısından son derece önemli bir ilçe. Osmanlı’ya ilk başkentlik yapmış önemli eserler bulunan bir hazine gibi. Biz üzeri tozla kaplanan bu tarihi eserleri bir bir gün yüzüne çıkartıp ilçemizin turizmden aldığı payı artırmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili güzel çalışmalarımız oluyor. Bunları yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Yenişehir tarımının yanında bir tarih şehri olarak da anılacak’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reyhan Paşa Mezarı Gün Yüzüne Çıkarılacak
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.