Bursa Haytap Sözcüsü Sonay İleri: 100 Köpek İtlaf Edildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Vali Vekili ile İnegöl Belediyesi’nin açıklamaları çok talihsiz ve vahimdir.” Dedi vali vekilinin görevden alınmasını istediklerini söyledi.

Bursa Haytap Sözcüsü Sonay İleri, İçişleri Bakanlığı, Bursa Valiliği, Bursa İl Orman Su Bölge Müdürlüğü, Yeşilyurt Kaymakamlığı, İnegöl Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve İnegöl Belediyesi’ne verdikleri dilekçelerde taleplerini ilettiklerini söyledi.

Bursa Haytap’ın talepleri arasında, 100 kadar köpeğin ölümünü gerçekleştiren görevlilerin akıl hastanesine sevk edilerek müşahede altına alınması ve Bursa ve ilçelerindeki camilerde “hayvanlara merhamet” konusunda hutbe okutulması da var.

Haytap’ın diğer talepleri ise şöyle:

Yenişehir ilçesine bağlı Çamönü köyüne 1 km. mesafede 100 köpek itlaf edilmiş bir sakilde bulunmuştur.

Bu olay arkasında İnegöl Belediyesi’nin olduğu, Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta’nın yaptığı açıklamadan anlaşılmıştır. 100 civarı kopeğin itlaf edilmesi kadar Vali Vekili açıklaması da çok vahimdir. Vali vekili bey İnegöl Belediyesini neredeyse haklı çıkaran bir açıklama yapmıştır.

Yüz kadar köpeğin ölmesi katliam değil de nedir?

Üstelik İnegöl sınırlarında toplanan kopekler gece yarısı saat 11.30 da niçin Camönü köyüne bırakılmıştır. Onların alındıkları yer bu köy müdür?

Burada oturan hayvan sever Birsen Demir ve olay yerine çağırılan serbest Yesilyurt Veteriner hekimi ve Meclis üyesi Emre Yuruk tespitlerinden, bu hayvanların günlerce aç, susuz bırakıldığı, başka köpekleri yemeye başladıklarından ve vücutlarındaki bulgulardan anlaşılmaktadır.

Çocuklar için bu canlar toplanmış aç-susuz bırakılmış ve en sonunda da meçhule atılmış, canlı kalanlarda uyuşturucu iğne ile itlaf edilmiştir…

5199 sayılı kanunda toplayıp, kısırlaştırılıp, alındığı yere bırakılması gerektiğini bilinmeden, olayın başından sonuna kanunsuz ve vicdansızlık söz konusudur…

Bu şekilde açıklama yapan Vali vekilinin görevden alınmasını talep ediyoruz..

Yüz civarı köpeğin ölümüne neden olan İnegöl Belediyesine köpek başına idari ceza verilerek, makbuzlarının tarafımıza gönderilmesini talep ediyoruz,

İtlafı gerçekleştiren,onların aç susuz bırakılarak sonra meçhule atılma talimatı veren Belediye başkanı ve emir veren kişiler hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz..(talimat üzerine  göreve çıkan 3 garibanın tutuklanması  yetersizdir)

Olayı ilk dakikadan beri gören ve takipte bulunan aşağıda ısım ve telefonları bulunan kişilerin ifadelerinin alınmasını talep ediyoruz.

Bursa Orman Su islerinin denetleme görevi yapmayarak,ilçelerdeki  bu merkezlerin açılması için önayak olmadığı için uyarılmasını talep ediyoruz..

Her ilçenin kısırlaştırma ve rehabilitasyon yeri yaparak, popülasyonu azaltmasını, beslenme noktaları yapmalarını talep ediyoruz.

100 kadar köpeğin ölümünü gerçekleştiren görevlilerin akıl hastanesine sevk edilerek müşahede alınmasını talep ediyoruz..

Bursa ve ilçelerindeki camilerde “hayvanlara merhamet” konusunda hutbe okutulmasını rica ediyoruz..

Dilekçemize 4982 ve 3071 sayılı kanun gereğince yanıt verilmesi saygılarımızla arz ederiz..

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bursa Haytap Sözcüsü Sonay İleri: 100 Köpek İtlaf Edildi

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.