Robotik Şenliğinde Projelerini Tanıttılar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen TUBİTAK ROBOTİK Şenliği geçen hafta yapıldı. TUBİTAK 4006 Bilişim Şenliği Programı çerçevesinde düzenlenen ROBOTİK Şenliği’ne Kaymakam Vekili Hüseyin KARAMEŞE, Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa AYAZ, İlçe Müftüsü M. Nedim BAKIR, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yenişehir Belediyesi Osmanlı Çocuk Mehterinin verdiği konserle başlayan ROBOTİK Şenliğinde, Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri kamusal güvenlik, iş güvenliği, ölçme, engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak gibi pek çok farklı konularda hazırladıkları projelerini sergilediler.

Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK öğrenciler tarafından üretilen proje örneklerini incelerken yaptığı açıklamada “Geleceğimizi teslim edeceğimiz evlatlarımızın, bilimle erken yaşta tanışmaları, projeler tasarlayıp üretmeleri hepimizi gururlandırmaktadır. Çocuklarımızın, medeniyetimizi çok daha yukarılara taşıyacak projelere imza atacaklarının habercisi olan bu tür çalışmaları gönülden destekliyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Program, projelerin sunumu ve lokma ikramıyla son buldu. Robotik Şenliğinde öğrenciler, TÜBİTAK desteğiyle hazırladıkları Robot Projeleri’ni sunarlarken programlamasını da gösterdiler.

Proje Danışmanı İsmet Hazar PAPAK projeyle ilgili, “Okul olarak Yenişehir’de TÜBİTAK’ın desteğiyle bir ilke imza atmanın gurur ve sevincini yaşıyoruz. Enteraktif okul kavramını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Öğrencilerimiz Bilişim Çağını yakalamak için büyük bir adım attılar.  Yeni bir bilişim ürünü tasarlama, programlama ve ortaya çıkarma gerçekten büyük bir başarı.” Dedi.

“Amacımız bilime katkıda bulunmak, insanların hayatlarını kolaylaştırmak, sosyal projeler üretmek ve Bilişim Çağında ülke olarak “biz de varız” demek istedik. Örneğin; “Algılayıcı Baston” projesiyle görme engelli vatandaşlarımızın siyah parkeler üzerinden yürümesini sağlayarak onların güvenliğini teminat altına almak istedik. “Kurtarma Robotu” projemizde insanoğlunun giremediği veya girmemesi gereken yerlere robotumuzu göndererek bomba imha ettirdik, radyasyon seviyesini ölçtük, maden ocağındaki sıcaklığı ölçerek daha fazla insanımızın ölmesini engelledik.  Bunlar gibi 30 tane daha projeye imza attık.”diyen Pamak, bu çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Robotik Şenliğinde Projelerini Tanıttılar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.