1. Haberler
  2. Güncel
  3. Süte Yapılan Zam Üreticiyi Memnun Etmedi

Süte Yapılan Zam Üreticiyi Memnun Etmedi

featured

Ulusal Süt Konseyi tarafından çiğ süte litre başına yapılan 1.20 kuruşluk zam besicileri memnun etmedi.

Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan yeni süt satış fiyatlarını değerlendirdi. Tuna, “Üreticinin 17 lira 15 kuruştan teslim ettiği sütün litre fiyatı 18 lira 35 kuruşa çıkarıldı. Gelen zam, maliyetlerin hızla arttığı bugünlerde süt üreticilerini memnun etmedi” dedi.

1 Ağustostan itibaren geçerli olacak yeni zamlı satış fiyatlarından elde edilecek gelirin, süt üreticilerinin beklentilerinin altında kaldığına işaret eden Tuna, “Bizlerin beklentisi 20 ya da 21 lira gibi bir satış fiyatıydı. Geçen ocak ayından bu yana süt üreticilerimiz, sütlerinin litresini 17 lira 15 kuruştan süt firmalarına teslim ediyor. 1 Ağustostan itibaren geçerli olmak üzere sütün litre satış fiyatı 18 lira 35 kuruşa yükseltildi. Bu satış fiyatı beklentilerimizin altında kaldı” dedi.

Sütlerini soğutma tanklarına teslim eden süt üreticilerinin, soğutma bedellerinin ise ayrıca ödeneceğini ifade eden Tuna, “Süt üreticilerimiz şimdi 2025 yılı için verilen süt desteklemelerinin ne kadar olacağını merak ediyor” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Süte Yapılan Zam Üreticiyi Memnun Etmedi
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.