Temiz Bir Çevre İçin El Ele

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesi Temizlik İşleri Birimi ile Aydoğdubey İlkokulu öğrencilerinin kurduğu “Temizlik Ekibi”, daha temiz bir çevre için duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla pankartlarla yürüyerek, çevre temizliği yaptı.

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Birimi personeli ile Aydoğdubey İlkokulu öğrencilerinin kurduğu “Temizlik Ekibi” ve koordinatör öğretmenleri; 12 Aralık Salı günü halkın yoğun olarak kullandığı İznik ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde, öğrencilerin kendi elleriyle yaptıkları temizlik konulu pankartlar ve üzerine giydikleri “Temizlik İmandandır” yazılı tişörtleri ile yürüdü.

Yürüyüş sırasında Sınıfımı, Okulumu, Çevremi Temiz Tutuyorum, “Ben Yollara Çöp Atmıyorum, Sen de Atma” gibi pankartları ellerinde taşıyan, düdük çalarak dikkatleri üzerlerine çeken öğrenciler, koordinatör öğretmenleri ve Yenişehir Belediyesi personeli ile hem temizlik yaptı, hem de temiz bir çevre için vatandaşlarımız üzerinde duyarlılık ve farkındalık oluşturmaya çalıştı.

Daha sonra Heykel Meydanında toplanan görevliler ve öğrencilere, Kaymakam Suat SEYİTOĞLU ile Belediye Başkanını Süleyman ÇELİK’te eşlik etti. Başkan ÇELİK; “çocuklarımızın temiz bir çevre ve temiz bir gelecek adına gösterdikleri bu çabadan dolayı çok mutlu oldum. Daha temiz bir çevre oluşturabilmek için Belediye olarak büyük gayret sarf ediyoruz. Öğrencilerimizin de buna katkı vermesi, farkındalık oluşturması çok önemli. Asıl gayemiz çevreyi kirletmeyen bir kültür ve çevreyi koruma bilinci oluşturarak çocuklarımıza daha temiz bir gelecek bırakmak. Çocuklarımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve öğretmenlerine, görevlilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Vatandaşlardan olumlu tepkiler alan, zaman zaman alkışlanan öğrenciler mutlu olarak okullarına döndü. Öğrencilerin öncelikle kendi okul çevresi ile ilgili olarak belediye personeli ile koordineli olacağı, bu çalışmanın diğer okullarda oluşturulacak temizlik ekipleri birlikte değişik alanlarda tekrarlanacağı belirtildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Temiz Bir Çevre İçin El Ele
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.