Toplantı ve gösteri alanları belirlendi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Kaymakamlığı, 2023 için belirlenen toplantı ile gösteri yürüyüşü yapılabilecek yerleri ve güzergâhları açıkladı. Açıklamada, ilçe sınırları içerisinde toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılacağı alanlar konusunda bilgilendirmede bulunuldu.

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6’ncı maddesi ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 3’üncü maddesi gereğince;  İlçemizde 2911 sayılı Kanun kapsamında yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşleri esnasında, günün koşullarına uygun ve İlçenin siyasi, iktisadi ve coğrafi durumları göz önüne alınarak genel asayiş ve trafik düzenini bozmayacak, iş yerleri ile resmi dairelere zarar vermeyecek şekilde toplantı alanı, yürüyüş güzergâhı, konuşma (miting) alanı, dağılma yerleri, afiş ve pankart asılacak yerler ile bu yerlerin alternatifi olan toplanma yeri, toplantı ve gösteri yürüyüşü yer (alan) ve güzergâhları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

Buna göre;  toplanma alanları, yürüyüş güzergâhları, miting alanları, dağılma yerleri, afiş v pankart asılacak yerler ve bunların alternatifleri şu şekilde:

 Toplanma Alanı: Yenigün Mahallesi Cihadiye Caddesi Baba Sultan Parkı yanı toplanma alanıdır.

Yürüyüş Güzergâhı: Toplantı alanından hareketle; Cihadiye Caddesi, Sağır Osman Sokağı takiben Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Heykel Meydanı’na varılması, Baba Sultan Parkı yanından Heykel Meydanı ve çevresi arasındaki belirlenen bu yol yürüyüş güzergâhıdır.

Konuşma (Miting) Alanı: Yenigün Mahallesi Atatürk Caddesi Heykel Meydanı ile Çınarlı Camii Meydanı ve çevresi konuşma (miting) alanıdır.

Dağılma Yerleri (Güzergâhları): Konuşma alanında toplanan kalabalığın dağılması; a) Atatürk Caddesi, b) Alican Caddesi, c) Cumhuriyet Caddesi, d) Bilecik Caddesi Çayır Sokak istikametine doğru olacaktır.

Afiş Ve Pankart Asılacak Yerler: Yenişehir Belediyesine ait ilan ve reklam panoları, Belediye sınırları içerisinde özel şirketlere ait reklam ve ilan panoları ile miting alanı ilan, afiş ve pankart asılacak yerler olarak belirlenmiştir.

 1.Alternatif Yerler

Toplanma Alanı: Yenigün Mahallesi Öncü Caddesi Öncü Sitesi karşısında bulunan Turhanettin Ergünaç parkı toplanma alanıdır.

Yürüyüş Güzergâhı: Toplantı alanından hareketle; Öncü Caddesi, Çınar Caddesi ve Öz Sokağı takiben Derviş Eroğlu Bulvarı Fincan Kafe karşısında bulunan meydana varılması. Turhanettin Ergünaç Parkından Derviş Eroğlu Bulvarı Fincan Kafe önündeki meydan arasında belirlenen bu yol yürüyüş güzergâhıdır.

Konuşma (Miting) Alanı: Derviş Eroğlu Bulvarı Fincan Kafe önündeki meydan ve çevresinin konuşma (miting) alanıdır.

Dağılma Yerleri (Güzergâhları): Konuşma alanında toplanan kalabalığın dağılması; a) İznik Caddesi, b) Yüzbaşı İsmail Hakkı Bey Bulvarı, c) Çınar Caddesi, d) Derviş Eroğlu Bulvarı e) Atatürk Caddesi istikametlerine doğru olacaktır.

 2.Alternatif Yerler

Toplanma Alanı: Yeni Mahalle Çayırönü Sokak Belediye Düğün Salonu önünde bulunan meydan toplanma alanıdır.

Yürüyüş Güzergâhı: Toplantı alanından hareketle; Çayırönü Sokak, Yeni Sokağı takiben Yeni Hal Pazarı meydanına gelinmesi. Yeni Mahalle Çayırönü Sokak Belediye Düğün Salonu önünde bulunan alandan Yeri Hal Pazarı Meydanı arasındaki yol yürüyüş güzergâhıdır.

Konuşma (Miting) Alanı: Yeni Hal Pazarı Meydanı konuşma (miting) alanıdır.

Dağılma Yerleri (Güzergâhları) : Konuşma alanında toplanan kalabalığın dağılması; a) Çayırönü Sokak Bilecik Caddesi istikameti, b) Çayırönü Sokak Şişecam Fabrikası istikametine giden yoldan İnegöl Caddesi istikametine doğru olacaktır.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Toplantı ve gösteri alanları belirlendi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.