Üretim alanı 120 dekarın üzerine çıktı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda aronya yetiştiricileriyle değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Yenişehir’de son yıllarda yapılan çalışmalar ve uygulanan projeler sonucunda üretim alanı 120 dekarın üzerine çıktığı ifade edildi.

Yenişehir Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akın, aronyanın zengin antioksidan içeriğine sahip ve adaptasyon kabiliyeti yüksek olan tıbbi aromatik bir bitki olduğunu, Yenişehir’de aronya bahçelerinde yapılan incelemelerde aronya fidanlarının adaptasyonunun ve gelişmelerinin son derece iyi olduğu gözlemlendiğini kaydetti.

Bakanlığımızın sağlamış olduğu sertifikalı fidan ve kredi destekleri ile yeni aronya bahçelerinin kurulması teşvik edildiğini anlatan Akın, “Bu kapsamda meyvecilik ve aronya yetiştiriciliği alanına yatırım yapmak isteyen yatırımcılara rehber olması amacıyla Aronya Fizibilite Raporu ve Yatırımcı Rehberi hazırlanmıştır” dedi.

Yenişehir Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akın, şu bilgileri verdi: Aronya, gerek birim alandaki getirisi gerekse sağlık açısından sahip olduğu yararlardan dolayı dünya çapında çok aranan meyve türlerinden biri olup Türkiye için yeni bir üzümsü meyvedir. Aronya zengin içeriği, yüksek antioksidan kapasitesi ve antosiyanin miktarına sahip olması nedeniyle insan sağlığına katkısı ile “Süper Meyve” olarak adlandırılmaktadır. Yaşlanmayı engelleyen aronya meyvesi yaşlılık ile ortaya çıkan geçici hafıza kayıplarının da önüne geçebilmektedir.

Günümüz koşullarında tarımsal üretimin her alanında olduğu gibi meyvecilikte de bilimsel esaslara ve tekniğine uygun olarak tesis kurulması ve işletilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu sayede birim alandan elde edilen ürün artacak ve kısa zamanda verime başlanarak tesis masraflarının karşılanması ve kârlılığa ulaşılması mümkün olacaktır.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Üretim alanı 120 dekarın üzerine çıktı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.