UTEK’in Pilotları Diplomalarını Aldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği (BUMİAD) öncülüğünde kurulan Uzay Havacılık Teknoloji ve Eğitim A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren UTEK Uçuş Akademisi’nde eğitimlerini tamamlayan pilotlar Yenişehir Havalimanı’nda düzenlenen törenle mezuniyet belgelerini aldılar.

UTEK Uçuş Akademisi’nin Pilot Eğitimi Mezuniyet Töreni’ne Yenişehir Kaymakamı Mustafa Güney, Yenişehir Garnizon Komutanı Hava Uçak Bakım Albay İbrahim Feyzi Büğdüz, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, UTEK Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Gök, BUMİAD Başkanı Mustafa Gümüş, UTEK ve BUMİAD yöneticileri ile pilotların aileleri katıldı.

“Atatürk’ün Gösterdiği Yolda İlerliyoruz”

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile açılan programın ilk konuşmasını yapan UTEK Eğitim Müdürü Neslihan Özgür,  UTEK’in her gün gelişerek ve büyüyerek Türk sivil havacılığına katkı sağlamaya devam ettiğini belirtti. Özgür, “Hava yollarında pilot olmak hedefiyle UTEK Uçuş Okulu’muzda yoğun ve yorucu bir eğitim sürecini başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Uçuş emniyeti ve kaliteden ödün vermeden Türk sivil havacılığına katkı sağlamaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Törende konuklara hitap eden UTEK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Gök ise, Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” diyerek gösterdiği yolda ilerlediklerini ve bu hedef doğrultusunda BUMİAD bünyesinde 2016 yılında UTEK Uzay Havacılık Teknoloji ve Eğitim Kulübü’nü kurduklarını kaydetti. Kulübün önce iktisadi işletmeye, sonra da UTEK A.Ş’ye dönüştüğünü söyleyen Gök, şöyle konuştu :

UTEK, Atatürk’ün havacılık vizyonu doğrultusunda hayata geçti. UTEK A.Ş bugün filosundaki 6 uçağı, 1 uçuş simülatörü, 2 hangarı, 2 okul binası ve yüksek eğitim kalitesiyle ülkemizin örnek gösterilen bir kurumu haline gelmiştir. Bize ne mutlu ki, çok sayıda insanın emeği ile 2016 yılından bu yana büyük mesafe kat eden UTEK, bugün gurur verici bir törene ev sahipliği yapıyor.”

“Pilotlara İhtiyacımız Var”

Yenişehir Kaymakamı Mustafa Güney de törende bir konuşma yaptı. Güney, UTEK’in çok önemli ve başarılı bir projeye imza attığının altını çizerek, “Modern dünyada artık en güzel, en hızlı, zamanı en tasarruflu kullanan yoluculuk biçimi hava yolları. Dolayısıyla bu anlamda Atatürk’ün dediği; ‘İstikbal Göklerdedir’ sözünü derneğimiz ve UTEK A.Ş. sahiplenmiş çok güzel olmuş. Pilotlara gün geçtikçe ihtiyaç daha da artacak. Bu gençleri ve UTEK’i tebrik ederim” ifadelerini kullandı.

“Havacılıkta En Önemli Şey Emniyettir”

Havacılıkta 37 yılını geride bıraktığını ifade eden Yenişehir Garnizon Komutanı Hava Uçak Bakım Albay İbrahim Feyzi Büğdüz ise, “Havacılık zor ve zahmetli bir yolculuk. Burada en büyük fedakarlığı aileler yapıyor. Havacılıkta en önemli şey emniyettir. Sizlerin her daim emniyetten ödün vermemenizi öğütlerim. Can ve canlar taşıdığınızı unutmayın” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın da,  “Cumhuriyetimizin 100. yılını  kutluyoruz. Bu uğurda canını feda eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği, ‘İstikbal Göklerdedir, Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar.’  Bu anlamlı yerden mezun olan pilot kardeşlerimize görevlerinde başarılar dileriz” şeklinde konuştu.

UTEK’in mezun öğrenciler adına konuşan Gani Can Öz ve Akif Ercan da Uzay Havacılık Teknoloji ve Eğitim AŞ – UTEK Uçuş Akademisi’nde eğitimlerini tamamlayarak mesleğe adım atmanın heyecanı içinde olduklarını belirterek, UTEK’e teşekkür ettiler.

Protokol konuşmalarının ardından öğrencilere mezuniyet sertifikaları takdim edildi ve bröveleri takıldı. Mezunlar adına Açelya Böcü, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Yenişehir Havalimanı Kulesi’’nin de mezunları telsizle tebrik ettiği tören toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
UTEK’in Pilotları Diplomalarını Aldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.