29 Ekim Kadınları Derneği’nden 23 Nisan açıklaması

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biz 29 Ekim Kadınları Derneği Yenişehir Şubesi, Ulusal Egemenliğimizin 102.yılında Atatürk Anıtı’na çelenk sundu ve sonrasında 23 Nisan’ın önemini bir kez daha vurgulayarak basın açıklamamızı yaptı. Yapılan yazılı basın açıklamasında Ulusal bayramların, ulusu var eden değerlerin bilince çıkarılma günleri olduğu belirtildi.

Ulusal Egemenlik anlayışının geçmişte kalmış bir anı değil gelecek projesi olduğuna vurgu yapılan açıklama şöyle:

 Aynı zamanda ulusal bayramlar, ulusun ortak mücadeleleri ile elde edilen kazanımları güne taşıyarak, geçmişten öğretiler çıkarılmasına katkı sunarlar. Geleceği kuran gençler ve çocuklardır. Bağımsızlık mücadelemizin kazanımı olarak TBMM’nin açılış gününün Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı oluşu bu yönüyle çok önemlidir. Bu nedenle halkın da yönetenlerin de, bu günlerin neden bayram olduğuna ilişkin tarihi, çocuklarımıza doğru aktarması ve kendi tarihinden güç alması için tüm olanaklarını seferber etmesi gerekir.

Bayramlar aynı zamanda bir onur ve eğitim günüdür. Çocuklarımızın, özgürce şiirler okuyup, ezgiler söylediği, dans edebildiği, güzel ve renkli giysileri ile sevinç yaşadığı bir günün bedelinin ne olduğunu da öğrenmeleri esastır. Bugünün 4+4+4eğitim sistemi, bilimden, gerçekten uzak ders ve televizyon programları ile bu sonuca ulaşmak olanaksızdır.  Nitekim mevcut iktidar uyguladığı gerici politikalarla son yirmi yılda bayramların içini boşaltmaya ve adeta kutlanmasını olanaksız hale getirmeye çalışmaktadır. Ancak, halkımız kendi kazanımlarının sahibi olmakta kararlıdır. Biliyoruz ki, ulusal egemenlik, ülkenin bugününe ve geleceğine ilişkin kararların, doğrudan doğruya halka ait olması demektir. Bütün olumsuz girişimlere karşın, halk kendi iradesine yeniden sahip çıkmakta kararlıdır.

Sevgili Çocuklar, bize armağan edilen değerleri korumak ve daha ileriye taşımak gerekir. Cumhuriyetin en büyük kazanımı olan  “Halk egemenliği” de böyledir. Anne ve babalarınız ve onların anne ve babaları kurtuluş savaşı hikayeleri ile büyüdüler. Onların anne babaları da. Kurtuluş Savaşını, zafere götüren temel politikalardan biri, milletin kendi gücüne ve kendi kararına güvenmesidir. Halk, kurtuluşu için, emperyalist ülkelerin koruyuculuğunu reddetmiş, kendi azim ve kararıyla başarıya ulaşmıştır. Bu güven, ona, Cumhuriyeti armağan etmiştir. Hepimiz için ulusal egemenlik anlayışı, geçmişte kalmış bir anı değil, bir gelecek projesidir. Ondan vazgeçmeyeceğiz. Geleceğimiz olan sizleri, tarihimizin andaçları olan ulusal egemenlik bayramımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
29 Ekim Kadınları Derneği’nden 23 Nisan açıklaması
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.