YEGAL’den YGS semineri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlatmış olduğu Hep Birlikte Başarılı Olalım Projesi kapsamında 12.sınıf öğrencilerine  “Verimli Ders Çalışma ve Motivasyon “konulu seminer verildi.

Seminere konuşmacı olarak Bursa Fem Dershaneleri Rehber Öğretmeni Serdar NAS katıldı. Serdar NAS öğrencilere öncelikle nasıl ders çalışılması konusunda şunları anlattı.

“1- Bir Amaç Belirleyiniz 2- Planlı Çalışınız 3- Zamanınızı Etkin Şekilde Değerlendiriniz.4- Veriminizi Engelleyen Etmenleri Yok Ediniz. 5- Çalışma Ortamınızı Seçiniz 6- Ders Çalışırken Aynı Anda Birden Fazla İş Yapmayınız 7- Not Tutunuz.8- Diğer Kaynaklardan Yararlanınız 9- Etkili ve Verimli Okuyunuz10- Tekrarlar Yaparak Unutmayı Önleyiniz. “

NAS  “Her çalışma bir amaca yönelik olmalıdır. Hedefleri oluşturmak ve plan yapmak yolculukta önemli adımlardır. Her öğrenci zamanı kendine göre ayarlamalıdır. Bir saat çalıştıktan sonra araya 5-10 dakikalık dinlenme koymak yararlı olur. Bu sayede bir saatlik çalışma sonunda dağılan dikkat ve azalan verim tekrar kazanılır. Sizin için olumsuz olabilecek hiçbir duruma asla ve asla izin vermeyiniz. Çalışma yerinin seçimi çok önemlidir. Çalışma yeri derli toplu, yalın elden geldiğince sabit ve sakin olmalı, ayrıca ışık, ısı gibi fiziksel sorunları da çözümlenmiş olmalıdır. Siz iyisi mi düzenli dikkatinizi dağıtacak fazla obje olmayan sade bir odada mümkünse boş bir duvara dönük çalışın.  İlgi bölündükçe kalite kaybına uğrar. Ders çalışmaya yoğunlaşmak onunla baş başa olmayı gerektirir. Ders çalışırken not tutulması gerektiğini söyledi.

NAS ayrıca öğrenci, herhangi bir konunun öğrenilmesinde, basılı araçlara ne kadar başvurursa, öğrenme ilgisi ve zihinsel yetileri de o kadar çok genişleyecektir. Basılı öğrenme araçlarından yararlanmada çizelge grafik, harita ve resimlerin özel bir önemi vardır. Bunlar sayfalarca anlatılan bilgileri topluca ve bir arada vererek o konunun kavranmasına yardımcı olmaktadırlar. Okuma, öğrenmenin en temel yoludur. Öğrenmede hızlı okuma önemli ve gereklidir. Hızlı okumayla hem okunanlar daha iyi anlaşılır, hem de zamandan kazanılır. Öğrenilenler zamanla unutulabilir. Unutmayı önlemenin iki yolu vardır. Bunlardan biri öğrenilen bilgileri yeri geldikçe kullanmak, diğeri de aralıklı olarak tekrar etmek olduğunu belirterek hatırlama konusunda öğrencilere üç altın kuralı hatırlattı.

1- Çalışma Seansı 20-40 Dakikadır ve Bu Sürenin Sonunda Ne Hatırlanacağının Sınanması Gerekir. 2- 20-40 Dakikalık Bir Çalışma ve On Dakikalık Tekrarı, 10 Dakikalık Bir Dinlenme İzlenmelidir.  3 Dinlenme Sırasında Kendinize Bir Ödül Verin, Çünkü Bunu Hak Ettiniz.” Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YEGAL’den YGS semineri

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.