Yenişehir Huzurevi Bocce Takımı Dereceye Girdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü arasında yapılan protokol çerçevesinde; 2016 ve 2017 yıllarında huzurevlerinde kalmakta olan yaşlı bireylere yönelik fiziksel aktivite çalışmaları başlatıldı.

 Bu kapsamda; “ASP Yetişkin Gençler Bocce Ligi” düzenlendi ve bu  lige 47 ilden 78 Huzurevinde kalmakta olan lisanslı 700 yaşlı katıldı.

Yaklaşık 4 ay süren Lig sonucunda; İlçemiz Yenişehir Huzurevi Bocce Takımı, Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Genel Merkez koordinasyonunda Muğla ili Fethiye ilçesinde yapılan “ASP Yetişkin Gençler Türkiye Bocce Ligi" finaline gitmeyi hak kazandı ve Türkiye Şampiyonasında dereceye girerek 5. oldu.

Kaymakam Suat Seyitoğlu, İlçemiz Huzurevi Bocce Takımı’nı geçen hafta  makamında kabul etti ve başarılarından dolayı kendilerini tebrik edip hediye verdi.

BOCCE Nedir?

Bocce’nin tarihi milattan binlerce yıl öncesine, Anadolu’ya dayanıyor. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir. Bugünkü şekliyle, ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve “bocce” adını da Romalılardan almıştır. O dönemlerde Anadolu’da Türklerin var olduğu ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde adı Bocce olmasa da benzer birçok oyunun oynandığı göz önüne alınırsa, Bocce’nin ata sporlarımızdan olduğunu söylemek de mümkündür.

Bocce Nasıl Oynanır?

Müsabakalar tekli, ikili ve üçlü takımlar arasında yapılır. Tek kişilik bocce oyunları 4 topla, 2 kişilik bocce oyunları ise 2 topla oynanır. 4 cm boyundaki hedef topuna pallino denir. Bocce oyununda amaç hedef top olan pallino ya atılan topun en yakın olmasını sağlamaktır. Oyuna başlayan takım önce pallinoyu (belirlenen noktayı geçicek şekilde) atar ardından kendi topunu peşinden pallinoya en yakın olacak şekilde atar.

Tüm topların bitmesi ile rakibinden daha yakın pallinoya atış yapanlar 1 puan alır. Pallino ile temas halinde ise bu 2 puan olarak sayılır. Bocce Oyun Kuralları kısaca bu şekildedir. Özetleyecek olursak oyundaki amaç yuvarladığınız topun hedef topa en yakın olmasını sağlamaktır. Bocce oyununda süre yoktur 15 puana ulaşan ilk takım maçı kazanır.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir Huzurevi Bocce Takımı Dereceye Girdi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.