Yenişehir MHP, “Alavere Dalavere, Hızlı Tren Gitti İnegöl’e”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Yenişehir ilçe Başkanlığı geçen hafta yaptığı basın toplantısında(YHT) Yüksek Hızlı Tren konusundaki düşüncelerini ve eleştirilerini sıraladı.  İlçe başkanı Celal Çekil imzalı yazılı bir basın açıklamasında Belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

İlçe başkanı Celal Çekil imzasıyla yapılan basın açıklamasında, “Yıllardır ilçemize kazandırılması konusunda ciddi adımlar atılan ve her seçim döneminde Yenişehir’in başına talih kuşu kondu diyerek propaganda olarak kullanılan Yüksek Hızlı Trenimizi dün itibari ile kaybettik.” Denildi.

Bursa ve Yenişehir kamuoyunun da yakından bildiği gibi Yüksek Hızlı Tren için ilçemiz yıllar önce belirlenmişti. Yenişehir’de biri yük ve biri yolcu olmak üzere 2 adet istasyon ve bir de bakım merkezi yapılacağı tüm Türkiye’nin gündeminde idi. Bununla ilgili birçok yerde başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve üst düzey yetkililer açıklamalar yapıp bunu teyit ettiler.

Yapılan Açıklama Yenişehir’in Gündemine Bomba Gibi Düştü.

İktidar Partisi İl Başkanı ve aynı zamanda Bursa’nın yatırımlarına yön veren kişi olarak görev yapan kişi tarafından dün ülke basınına yapılan Basın Açıklamasında; “Yenişehir den geçecek bölgede heyelan yaşandığı ve güzergahın İnegöl’e doğru kaydığını söyledi. Önemli olan nereden geçerse geçsin, Bursa ile kavuşsun. Bunda da bir hayır var. İnegöl Ankara yolundaki en büyük ilçemiz. Hızlı tren hattının İnegöl’den geçmesinin İnegöl’e önemli katkısı olacağını düşünüyorum. İnegöl adına hayır olduğunu düşünüyorum. Çok da önemli bir neticeyi beraberinde getirmiş olacak. Çünkü İnegöl 250 bin nüfusu olan, sanayi anlamında gelişmiş bir bölgemiz” şeklinde konuştu.

Alavere Dalavere, Hızlı Tren Gitti İnegöl’e…

Yıllar önce Ankara yolunun Yenişehir’den geçeceği tüm planlara işlenmiş iken hatta ilgili Teknik mühendisler çalışmaya başlamalarına rağmen ansızın bir gece alınan bir kararla Ankara Otoyolu İnegöl’e alınmıştı.

Sanki 40 yıl öncesinin aynısı bir olay bugün yine bizlerin karşısına çıktı. Projelere işlenmiş gerekli tüm açıklamalar yapılmış ve ilçenin geleceğine çok önemli bir katkı yapacağını düşündüğümüz Yüksek Hızlı Tren, bir anda oldubittiye getirilerek ve alakasız bir “heyelan” sorunu bahane edilerek İnegöl Milletvekili Hüseyin Şahin’in çabaları ile İnegöl’e alındı. Kesin gerçek olan büyük bir olgu var ki, o da Son 10 yıldır ilçemiz birçok yatırımda diğer birçok ilçenin çok çok gerisinde kaldığıdır. Bursa’nın birçok ilçesine Hastaneler, okullar, Adliye Binaları, Köprüler yapılırken Yenişehir ilçemiz hep itilmiş hep kakılmıştır.

Bugünde ilçemizde Yerel Yönetim ve iktidar partisi yetkilileri kendi İl Başkanlarını yalanlayarak böyle bir şey yok demektedirler.  Bu açıkça yönetim anlamında gösterilen büyük bir zafiyet ve büyük bir basiretsizliktir. Geçen 40 yıl boyunca Yenişehir siyasetinin bir arpa boyu kadar bile yola alamadığının açık bir göstergesidir. Elinde olan kesinlik kazanmış yatırımları birbiri ardına kaybeden bu yönetimi göreve davet ediyoruz. İlçemiz için tüm hemşerilerimizi bir olmaya birlik olmaya davet ediyoruz. Bu konuda Basın Mensuplarımıza büyük görevler düşmektedir. Görülen yanlışları uyarı mahiyetinde paylaşmaları gerekmektir. Unutulmamalıdır ki; Eleştiri bir lütuftur. Biz Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatı olarak İktidar Partisi il Başkanı’nın bu konuda açıklama yapmasını bekliyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir MHP, “Alavere Dalavere, Hızlı Tren Gitti İnegöl’e”

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.