Yenişehir Ülke Gündeminde

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Yardımcı Bülent Arınç’ın geçen hafta Yenişehir’e geldi ve Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Arınç’ın gelmesi, Yenişehir’i ülke gündemine taşıdı. Ulusal gazete ve televizyonlar Arınç’ın Yenişehir ziyaretini takip ettiler.

Tarihi Belediye Binası önünde çok sayıda vatandaş tarafından büyük coşku ile karşılanan Bülent Arınç’a Mehter Takımı bir konser verdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, halkla selamlaşıp bir süre sohbet ettikten sonra beraberindeki heyet ile Başkanlık Makamına geçti.

Belediye Başkanı Çelik’i makamında ziyaret eden Arınç, eski Belediye binası önünde mehter marşıyla karşılandı. Makam odasında konuşan çelik, Arınç’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Adliye binası, Hastane, emniyet binası ve diğer yatırımlar konusunda destek istedi.

Başkan Süleyman Çelik Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a “Zafer Sizin Olsun” anlamına gelen, 24 ayar altın ile üzerine rölyef desenlerin işlendiği, tümüyle el işçiliği olan Zaferli Derviş Teberi hediye etti. Koleksiyon ürünü olan toplam 1999 adet üretilen serinin 1772. Parçası olan Zaferli Derviş Teberi, Topkapı Sarayı Sultan Silahları Koleksiyonu’nda bulunan 18.yüzyıla ait bir teberden esinlenerek tasarlanmış olup üzerinde desen olarak ay balta kısmının ortasında celi sülüs yazı stili ile “Allah Korusun”, kenar kısımlarında ise “Fetih Süresi” ayetleri bulunuyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Yenişehir’de yaptığı ziyaret, Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Cihan Haber Ajansı vasıtasıyla NTV, CNN Türk, TRT 1, TRT Haber, TGRT, TGRT Haber, Kanal 24, A Haber, Ülke TV ve Habertürk gibi 10 ulusal kanalda canlı yayınlanırken diğer kanallarının haber bültenlerinde de geniş yer verildi.

Bülent Arınç’ın Yenişehir’de bulunan Yenişehir Uluslararası Havaalanı’nın daha aktif hale gelmesi için önemli adımların atıldığını, yeni yapılacak olan Otomotiv Test Merkezi, Yüksek Hızlı Tren gibi pek çok projenin de hayata geçirilerek Yenişehir’in bu projeler ile Avrupa’nın gözdesi haline gelebileceğini ifade ettiği açıklamaları, ulusal kanalların canlı yayınlarında ve haber bültenlerinde yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir Ülke Gündeminde

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.