Biber Festivalinin ardından

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

crl94fvwcaa1zuh

Yenişehir bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Altın Biber Festivali ile ilgili hazırlanan program geçen hafta gerçekleştirildi. Festival programı göz doldurmadı. Yapıldığı ilk yıldan sonra her yıl kan kaybeden festival ile ilgili konuşan ve “Festival sayesinde Yenişehir biberi artık dünyanın sayılı ürünleri arasına girmeye başladı.” Diyen Belediye Başkanı Çelik’in ne dediği ise anlaşılamadı.

Festival, bırakın uluslararası boyutunu, il düzeyinde bile ilgi görmedi.  Konuk sayılmazlar ama AKP Bursa milletvekili Hüseyin Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe dışında festivale katılan konuk yoktu.

Çelik’in konuşmasında ilgi çeken ve yine ne dediği anlaşılmayan bir diğer ifadesi “ Fiyatların üreticiden çok ucuz fiyata çıktığını duyduk ve üzüldük. Hemen gerekli talimatları verdim. Bursa Tarım A.Ş. vasıtası ile pazarlama konusunda çaba harcayacağız. Üreticinin alın terinin karşılığını verebilmek için bizde elimizden geleni yapacağız. Festival hayırlı olsun” demesiydi.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir yerel yönetiminin kendisiyle başladığını sanıyor olabilir. Ya da Yenişehir’e Belediye Başkanı seçildikten sonra gelip yerleşti.

Başkan’ı Yolörenli biliyorduk ama yanlış biliyormuşuz. Aksi halde biberin ucuza alındığını duyup üzülmezdi. Bilip üzülürdü. Bir de şu talimatların ne olduğunu ve kime verildiğini merak ediyoruz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Biber Festivalinin ardından
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.