Yenişehir Üreticisinin Su Borcu 2 Milyon

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de Sulama Birliği’nin alacaklarını tahsil edememesi nedeniyle yaşanan sıkıntı devam ediyor.  Sıkıntının giderilmesi için önceki gün Yenişehir’e gelen DSİ 1. (Bursa) Bölge Müdürü Hayati Çelenk, mahalle muhtarları ile toplantı düzenledi.

   Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Hakan Aranmaz, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Enver Zengin ve Mahalle Muhtarlarının katıldığı toplantıda konuşan Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Sulama Birliklerinde yönetmeliğin değiştiğini belirterek, ‘Artık DSİ tarafından yapılıyor sulama birliği yönetimleri. Yenişehir’de de ciddi bir alacak var ve bu para tahsil edilmek zorunda. Bu alacak artık kamu alacağı oldu. Biz bu gün sizleri dinleyip uygun bir ödeme takvimi belirleyeceğiz. Bu para ödenmezse sizlere hizmet gelmez. Biz üreticiyi de mağdur etmeden uygun bir ödeme planı belirlemek istiyoruz. Bu konuda sizler mahalle sakinlerinizi ikna edeceksiniz’ dedi.

DSİ 1. (Bursa) Bölge Müdürü Hayati Çelenk de yaptığı konuşmada, Yenişehir Sulama Birliği’nin 2 milyona yakın borcunun olduğunu belirterek, ‘Biz üreticiden alacağımızı alamayınca bu borcumuzu da ödeyemiyoruz. Bu nedenle uygun bir plan çerçevesinde bu borçları almamız lazım. Sulama Birliğinde sistem değişti. Artık iş DSİ’de ve işin başında uzmanlar var. Biz alacaklarımızı tahsil edemezsek bu birlik ayakta duramaz ve batar gider. Bunun cezasını da üretici çeker. Biz bu gün buraya orta bir yol bulmaya geldik. Bu paraları tahsil etmemiz lazım. Biz güçlü olursak size daha iyi hizmet edebiliriz’ dedi.

   Karaköy Mahallesi Muhtarı İsmail Yiğit toplantıda söz alarak, ‘Eski AK Parti İlçe Başkanı ve Sulama Birliği Başkanı Nazif Tuna basına verdiği beyanatta ve mevcut AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl AK Parti İlçe kongresinde su parası alınmayacağını deneme suyu verildiğini belirttiler. Şimdi vatandaştan su parası istiyoruz. Biz nasıl ikna edeceğiz vatandaşı? Diye sordu.

   Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş da, sulama işini yapan müteahhidin mahalle mahalle gezerek deneme suyu verdiklerini ve su parası alınmayacağını belirtti. Sulama Birliği görevlerini yapmadı. Birçok yerde kanallar olmadığı için arazi sular altında kalıyor. Bu yüzden vatandaş ödeme yapmıyor’ dedi.

   AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl da ortada bir sıkıntının olduğunu ve bu sıkıntının bitirilmesi gerektiğini belirterek, ‘Biz siyasetçiyiz. Müteahhit deneme suyu olduğunu ve ücret alınmayacağını belirtti biz de kongrede bunu söyledik. Ama bu sıkıntının bitmesi gerekiyor’ dedi.

   Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, her mahallede bir mini komisyon kurulup sorunların tespit edilmesini isteyerek, ‘Sonra bu sorunları üst komisyonda değerlendirilsin ve bu sorunu artık bitirelim’ dedi.

DSİ 1. (Bursa) Bölge Müdürü Hayati Çelenk son olarak bir komisyon kurulacağını ve üreticinin sıkıntılarını dinleyip çözmeye çalışacaklarını ve ona göre tahsilat yapılacağını belirtti. Çelenk ayrıca 2018 yılı için beyanname verilmesini ve verilmemesi durumunda cezasının olduğunu da belirtti. Haber: Harun Sak

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir Üreticisinin Su Borcu 2 Milyon
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.