Yenişehir’de Meralar Islah Ediliyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ilçede sürdürülen mera ıslah çalışmaları devam ediyor. Müdürlük, bugüne kadar 8 ayrı bölgede toplam 800 dönümlük alanda mera ıslahı gerçekleştirdi.

     İlçede tarımsal faaliyetlerin yanı sıra küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin de yapıldığı belirten Belediye Başkanı Davut Aydın, amaçlarının yem maliyetlerinin azaltılması ve mera alanlarının değerlendirilmesi olduğunu söyledi.

     Belediyenin, hayvan yetiştiricileriyle ortaklaşa çalışma yaptığına dikkat çeken Aydın, "Çalışmalarda belediye olarak yakıt, gübre, tohum, araç ve gereçlerimizi kullanıyoruz. O bölgenin hayvan yetiştiricileri ise işgücü katkısında bulunuyorlar. İlçemizde toplam17 bin dekar mera alanı bulunuyor. 800 dekarını ıslah ettik ve devamı gelecek" diye konuştu.

Son olarak Karasıl Köyü'ndeki 25 dönümlük mera alanının ıslahına başladıklarını ifade eden Başkan Aydın, "Bu bölgemizdeki hayvan yetiştiricilerimizin kaba yem ihtiyacını karşılamayı amaçlıyoruz. Ayrıca verimli bir mera alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Karasıl köylü hayvan yetiştiricilerimiz önümüzdeki ilkbahar aylarından itibaren hayvanlarını buraya getirip otlatabilecek. Sürülüp hazır hale getirilen toprağa bugün tohum ve gübreler atıldı. Üreticilerimize hayırlı olsun" dedi.

     Karasıl Köyü Muhtarı Cengiz Şen ile Karasıl Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil Köse ise, atıl durumdaki meralarının hayvancının hizmetine sunulmasının bölge hayvancılığının önemli bir eksiğini kapattığını anlattılar. Şen ve Köse, ıslah çalışmalarından ötürü Belediye Başkanı Davut Aydın ve ekibine teşekkür ettiler.

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’de Meralar Islah Ediliyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.