Yenişehir’den 70 milyon dolarlık ihracat

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir'de düzenlenen toplantıya Kaymakam Rahmi Köse, Belediye Başkanı Davut Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun, Oda Meclisi ve Meslek Komiteleri Üyeleri katıldı.

Toplantıyı değerlendiren Başkan Aydın, "Uludağ İhracatçılar Birliği tarafından açıklanan verilere göre 2022 yılında ilçemizden 70 milyon dolarlık ihracat gerçekleşmiş olup, başta Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri olmak üzere İlçemiz ekonomisine katkı sunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Konuyla ilgili konuştuğumuz Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun, Uludağ ihracatçılar Birliği rakamlarına göre İlçemiz merkezli son 4 yılın ihracat verilerini paylaştı. 2022 yılında ihracatta 70 milyon dolar gibi ciddi bir artış yaşandığını belirten Torun, bu rakamların 2019 yılında, 21.233.881 dolar, 2020 yılında 27.349.526 dolar, geçen yıl yani 2021 yılında ise 37.616.093 dolar seviyesinde kaldığını belirtti.

“Başlıca sektörler, kanatlı hayvan, yumurta, bisküvi, süt ürünleri, mobilya, yaş sebze meyve olmak üzere ihracatımızın sadece bir yılda iki katından daha fazla bir seviyede gerçekleşti” diyen Torun, bu sonucun oluşmasına katkıda bulunanlara da teşekkür etti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’den 70 milyon dolarlık ihracat
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.