Şişecam Lisesi’nden İlginç Proje

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, butik sabun yapımı etkinliğine katılan Yenişehir Özel Eğitim I. ve II. Kademe Uygulama Okulu öğrencileri ve öğretmenleriyle birlikte sabun yaptı.

Okul Müdürü Hüseyin İnci, gerçekleştirilen projeyle ilgili konuklara bilgi verdi. İnci şunları kaydetti: "Yenişehir Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Sabun Müzesi

2019 yılında sosyal etkinlik faaliyeti olarak başlayan sabun yapımı, 2022 de müzeye dönüştü.

Laboratuar Hizmetleri Alanının (Tarım, gıda ve hayvan sağlığı) meslek derslerinde yağ analizlerinden sonra zeytin ve ayçiçeği yağlarından etkinlik amaçlı yapılan faaliyetler günümüzde müzeye dönüştürdük. Sabun, muhtemelen tarihte şölenlerde, ateş üstünde pişen etlerin, küllere damlayan yağlarının bir yan ürünü olarak ortaya çıkmıştır. Ayrıca doğada da sabuna benzer bir madde olan "sapanin" içeren bitkiler bulunmaktadır. Bunlar nohut, susam, yonca, fasulye pancar, atkestanesi çekirdeği ve avize ağacı kökünü örnek verebiliriz. Saponin ismi "sapo" kelimesinden türetilmiş olup Latincede sabun anlamına gelir. Bitkiler bünyelerinde bulunan saponinleri çevreden gelebilecek zararlılara karşı kullanırlar. Okulumuzda butik sabunları, atık yağ kullanmadan zeytin ve ayçiçeği yağları ile aromatik bitlilerin esansıyla yüzde yüz doğal olarak üretmekteyiz. Dikkat çekmesi için farklı sabun kalıplarımız var, onları kullanıyoruz. Bu faaliyetimizi ilçemizdeki diğer okul öğrencileriyle de paylaşıyoruz. Bu sebeple okulumuzu da tanıyorlar. Okulumuzdaki sabun müzemizde 150 adet farklı esanslarda doğal ve butik sabun var. Bu faaliyetimizin logosu hazırlanarak, markalaşma için Patent Enstitüsü'ne de müracaat etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şişecam Lisesi’nden İlginç Proje
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.