Bu Yol Ne Zaman Bitecek?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapımı yıllardır devam eden ve her yıl bir çok kazanın yaşandığı onlarca vatandaşın yaşamını yitirdiği ve bir o kadar da vatandaşın yaralandığı, milyonlarca liralık maddi hasarın yaşandığı Yenişehir-İnegöl kara yolu inşaatının ne zaman biteceği konusunda vatandaş tepkili.

   Yenişehir’e her gelen siyasetçinin ağzına sakız olan bu yolla ilgili çalışmaların ağır aksak gittiğini belirten Yenişehirli vatandaşlar, ‘Söylenen sözler nedense hep rafa kalkıyor. Yolda şu an hiçbir çalışma görülmüyor. İnegöl çıkışında yapılan çalışmaların bu hızla gitmesi halinde daha uzun yıllar sürecek gibi bir görüntüsü var. Ancak neredeyse her gün bir kaza yaşanıyor ve canlar yanıyor. Sadece bu yıl yaşanan kazalarda 10’a yakın vatandaşımız yaşamını yitirdi. 50’ye yakın vatandaşımızın yaralandığı kazalarda milyonlarca liralık maddi hasar yaşandı. Yetkililerin bir an önce bu yolla ilgili önlem almalarını bekliyoruz’ dediler.

   Siyasilerin her ilçe ziyaretinde bu yolla ilgili açıklamalar yaptığını da belirten Yenişehirli vatandaşlar, ‘Nedense konuşulduğu yerde kalıyor. Hiçbir çalışma yapılmıyor. Özellikle eski AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin döneminde neredeyse haftada bir gün bu yolla ilgili açıklaması oluyordu. Ama yapılan açıklamaların ve verilen sözlerin hepsi unutuldu gitti’ dediler.

   Yenişehir-İnegöl kara yolunda ciddi bir araç sirkülasyonu yaşandığını da belirten Yenişehirli vatandaşlar, ‘İnegöl’ü İstanbul’a bağlayan bu yoldan günde binlerce araç geçiyor. Özellikle İstanbul’a mobilya götüren kamyonların geçiş güzergahı. Tonajlı kamyonlar bu yolu kullanıyor. Binlerce aracın kullandığı bu yolun büyük bir kısmı çok dar. Çift şerit olarak açılan bölgede de çalışmalar tamamen bitmedi. Bir çok yerinde göçmeler var. Yolun acemisi olan şoförler her zaman tehlike atlatıyor. Ayrıca bölgede ciddi anlamda tarım yapıldığı için tarım araçları, traktörler, tarım işçilerini taşıyan araçlar bu yolda ciddi anlamda tehlikelere neden oluyor. Yetkililer bu yolu bir an önce yaptırmak için daha ne bekliyorlar? Daha fazla canların yanmasını mı bekliyorlar? Bursa’nın bütün ilçelerinin yol problemi çözülmesine rağmen neden Yenişehir’de hala İnegöl, İznik ve Bilecik yolları tamamlanamadı? Artık yeter bu yolların bir an önce yapılmasını istiyoruz’ dediler.

   Özellikle iktidar partisine seslenen vatandaşlar, ‘Yenişehir’i üvey evlat gibi görmesinler. Artık yeter. Yenişehir’de İnegöl’de her zaman iktidar partisine destek olmuş ciddi anlamda oy vermiş iki ilçe. Bu vatandaşın bu mağduriyetinin bir an önce bitirilmesini istiyoruz’ dediler.  Haber: Harun Sak

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu Yol Ne Zaman Bitecek?
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.