Beyler Bayanlar, Haydi.. Yenişehir’in Tozunu Alma Zamanı Şimdi..

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta sonu memleketimde, Yenişehir’deydim. Her zamanki gibi, gezdiğim en uzak köşeler kadar şehrimi. Gördüğüm şudur ki, bu köşede haftalarca yazdığım, yıllardır bitmeyen, son başkanın “yetenekleri” ile artar şekilde devam eden Yenişehir’in sorunları aynıydı. Farklı olan ise nur topu gibi yeni bir sorunumuz vardı Yenişehir’de, o da bir “toz bulutu” mevcuttu şehrin üzerinde.

İkinci Dünya Savaşı’ndan kalan, düşen havan topları nedeniyle delik deşik olan yollara sahip (!) bir şehir görünümünde olan Yenişehir’de, çamur yerini biten yağmurlarla kuraklığa, yollar da toza bırakmış. Araba ile yine bata çıka giden Yenişehirliler, bu sefer yürürken yoğun bir şekilde toz çekmekte ciğerlerine.

Fakat merak etmeyin, çözümü bulmuş Belediye Başkanı. Yolları sularız, toz – moz bir şey kalmaz diyor dahice (!). Tabi bu tozu ancak yerinden kalkmasını engeller bitirmez de, bir de namını kaybetmek istemiyor herhalde başgan. Zira tozu-toprağı sulayınca bu sefer yine çamur olacak, namı yine “çamur”la yürüyecek farkında değil mi?

Bilindiği üzere, özellikle Yenişehir pazarının olduğu Salı günleri şehrin sokaktaki nüfusu artmakta. Hafta sonları da insanlar “temiz (!)” bir hava almak için sokağa çıkmakta. İşte Yenişehir’in sokaklarında insanlar, kadınlar, erkekler, gençler, çocuklar ağzını, burnunu kapatarak yürümekte. Rezillik diz boyu yani. Hatta birçok vatandaş, belediyenin bu yeni “icraatı (!)” olan tozdan korunmak için ağızlarına maske bile takmakta. Sanırsınız Yenişehir’de bir salgın var ya da havada kimyasal bir madde. Karantinada bir şehir gibi, Yenişehir; görüntü gerçekten çok acayip.

Halbuki vatandaş maske takıp yanında taşıyacağına, belediye başkanına uyup, yanında bir ibrik su taşısın, toz kalkmasın diye yürüdüğü yolları sulasın olmaz mı?

Bu sadece bir toz değil ya da ileride ortaya çıkacak büyük bir sağlık sorunu değil aslında. Bu bir zihniyetin sonucu. Fakat bu zihniyete karşı, maske ile mücadele edilmez ama bu husus maske dağıtılarak protesto edilebilir. Yani muhalefet partileri bu konuya bir el atmalı hem bir protesto hem de vatandaşa bir hizmet olarak çıkıp heykel meydanında maske dağıtmalı bence.

Belki de herkesten önce, yakında Belediye başkanı “belediye hizmeti” olarak maske dağıtır ne dersiniz?

Benim bir çözümüm daha var aslında. O da hep beraber “yaz temizliği” yapılması. Yani alalım elimize toz bezi yerine oy pusulalarını, basalım mührümüzü, hep beraber yaz temizliği yapalım ve şu şehrin tozunu hep birlikte alalım. Bir de tabi tuz ruhu.. Zira şehrimizde ve ülkemizde bu “toz ruhu”nu ancak çıkarabilir tuz ruhu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Beyler Bayanlar, Haydi.. Yenişehir’in Tozunu Alma Zamanı Şimdi..
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.