Bu Da Süleyman, Ama Pek Muhteşem Değil..

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Canım şehrim Yenişehir’im sınıf atlamalı diyorum ya hep. Bunun için de onu ünlü yapan bir marka değer gerekli diyorum ya. Bunun için düşündüm taşındım ve şehrin yöneticilerine bir öneride bulunmak istedim. Sayın Belediye Başkanı’na önerim, bence katkılarınızla elimize geçen fırsatı değerlendirin, Yenişehir, “çamur”u ile kendini tanıtsın, ünlü olsun.

Gerçekten bu olabilir. Madem şehrin her yeri çöp, çamur, çukur; madem sokaklar, caddeler toz, toprak; belediyeler bunun tersi ile sükse yapar ya, bunun tam tersini yapmalı, bunu avantaja çevirmeli bence yerel iktidar. Eşeği boyayıp babasına satan zihniyet bundan da bir rant, pardon proje çıkarır bence.. Hani ülkemizin güneyinde vardır ya çamur banyoları turizmin önemli bir unsurudur. Son aylarda yaptığınız, aslında toplamda aynı yerel iktidarın kaç yıldır hepimiz yaptırdığı, “çamur banyosu” değil mi saygıdeğer hemşerilerim?

Geçenlerde bir beyanını gördüm bu konuda Süleyman Başganın. Ana arterlerde çukurlar kapandı, dolgu malzemesi döküldü diye. El insaf yahu insanların nasıl hala yüzü olabilir bunları söylemeye anlamak zor. Hatanı kabul et, özür dile, ısrar etme. Neredeyse 224 Km2’lik şehrin her yerini aynı anda kazıp, kapatmadım, düzeltmedim yollarım de, insanlara hayatı haram ettim de. Gözlerine baka baka insanların yüzüne yalan söylemek doğru mu böyle. Hala rezil halde değil mi yollar, sokaklar? Düzelttim anayolları diyorsun, zaten Yenişehir’in kaç tane anayolu var?

Tabi millet sakin ses çıkarmaz, uysaldır benim memleketimin insanı nasıl olsa bana bir şey olmaz diyorsun.  Bu halk uysaldır da, uysal koyun değildir öğrenemedin mi hala.

Bu kadar çamurun, çöpün, pisliğin olduğu yerde, tabi kaçınılmazdır ki son dönemlerde bir de gündemde mikrop var, hastalık var Yenişehir’de. Şehrimizin tek devlet hastanesinde şu an her gün onlarca yaşlı, çoluk çocuk birçok vatandaş aynı şikayetlerle hastaneye taşınıyor. Belli ki, Yenişehir’de akılsızca bir anda yapılan şehrin ters düz edilme operasyonu, bunun dışında şehrin insanlarının sağlığını bozan bazı belediye hizmetleri, şehrin tüm kimyasını bozmuş, sadece şehrin görüntüsünü değil aynı zamanda şehrin insanlarının sağlığını da mahvetmiştir. Yani muhtemeldir ki şehrin altyapısı ve suyunda da bir sorun mevcut. Yani çok yakında Yenişehir, aynı çamuru ile olduğu gibi, kendine has ortaya çıkacak bir mikrobuyla da ünlenebilir.

Tabi bunlar olurken, bir yandan da padişah hazretleri Bursa’ya teşrif etmişler, bir kocaman cadde kapatmışlar, Müslümanlığa yaraşmayan, İslam tarihinde kendisinin yaptıkları dışında emsali olmayan bir eylem gerçekleştirmiş, yine Cuma namazı bekletmişler, esmişler gürlemişler, gitmişler. Peki zat-ı alilerin Yenişehir’den haberi var mı? Sadece bir yere gelişi bile şehrin tüm kimyasını bozan uzun adam bir de şehirleri yönetince uzantıları ile işte böyle olur sonuçları.

Sonuç olarak, çöp, çamur, çukur ile gelen iktidar, çukura düştü, çöpe bulaştı ve duyduğuma göre de Belediye Başkanının ismi “çamur” yan yana kullanılır oldu. Fakat bu durum Yenişehir halkına artık iyice bir ders oldu.

Not: Yenişehir’de hastanelerde artan ishal vakaları şehrin tüm insanları için aynı sebepten kaynaklanmakta gibi gözükmekte. Böyle bir anda hasta sayısının artması, sakın belediyenin yeni vukuatı olmasın?

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu Da Süleyman, Ama Pek Muhteşem Değil..

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.