Yenişehir’in Yolları (2) Yazık Bizlere…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu nasıl iş anlayamıyorum. Yenişehir’i yönetenler nasıl bu kadar halkı umursamaz, vatandaş ne halde görmez, onları dinlemez anlayamıyorum. Yenişehir’in bitmeyen çilesinden, yıllardır süren toz, çamur, çukur yollarından bahsediyorum.

Geçtiğimiz hafta tüm Yenişehir’i Sokak Sokak dolaştım, memleketimin insanları ile beraber vakit geçirdim. Gördüm ki sorunlar çok, şehir harap. Sorsan belediye başkanına iyi bir şey yapıyor, hemen bitirecek Yenişehir’in altyapısını. Sanki bu sene yeni kazılmış yollar, yıllardır Yenişehir’in altına üstüne getirilmemişler gibi bir hava var, öyle bir hava da takılıyor Yenişehir’i yönetenler. Ya arkadaş farkında değil misin 3 dönemdir, neredeyse 15 yıldır aynı yönetim, sorsan farklı sebeplerle, şimdi farklı kişi Yenişehir’i kazıyor.

Yeni Mahalleden Yenigün Mahallesine, Bilecik yolundan 100. Yıl mahallesine kadar her yer rezalet bir halde. Şehre araba ile girdiğinde temiz olan araban, yürüyorsan temiz olan ayakkabın 100 metre sonra sanki bataklıktan, tarladan çıkmış bir hale geliyor. Peki, insanlar bunu hiç mi umursamıyor?

Duyduğuma göre Yenişehir’de, son kazı çalışmalarında, aynı anda tüm şehir 12 bölgede kazılmış. Bu kadar yer kazılmış kazılmış da, Yenişehir ne kadar şehir ki zaten? Yani anlaşılan, cadde cadde, sokak sokak tüm şehir kazılmış.

Bakın normalde, bir şehirde inşaat, her türlü altyapı çalışması şöyle olur; aynı anda, su, kanalizasyon, telefon, elektrik ne varsa yer altına alınır, öyle her yıl biri gelip ha babam diye kazmaz, başlar bir defa da kazar, kapatır herkes de mutlu mesut yaşar. Ha bir de aynı anda tüm şehir de kazılmaz, bölge bölge yapılır aynı herkes mağdur edilmez. Milletin suyu günlerce kesilmez, şehrin su boruları patlatılmaz. Yollar böyle 2. Dünya Savaşı’ndan çıkmış Almanya gibi ya da uzaydan göktaşı düşmüş bir galaksi gibi olmaz.

Vatandaş için hizmet eder idareciler, yöneticiler. Atatürk’ün çok güzel bir sözü var ya, hatta iktidar partisi de işine geldiği zaman (maalesef) kullanır bu sözü  : “Millete efendilik yoktur. Hizmet vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur.” Peki, bu mudur millete hizmet? Biraz millete, Yenişehirliye kulak ver başkan.

Bu şekilde devam ederse, hala ve hala vatandaşı umursanmadan, ne var yani çeksinler biraz, güzelim arabaları bata çıka gitsin, hemşerimin ayakkabısı üstü başı toz çamur olsun denilecekse en kısa zamanda çamur eylemine başlayacağım Yenişehir’de. Ordu Fatsa’da Terzi Fikri’nin yaptığı gibi. Giyeceğim sarı çizmelerimi gezeceğim sokak sokak. Çünkü başka yolu yok. Bu hususta Yenişehir muhalefetine de büyük rol düşüyor. Her yerden dökülen şehirde, hizmetin nasıl yapılacağını belki bir sokakta, bir caddede göstererek halka mevcut durumu anlatarak göstermesi gerekiyor.

Hizmet halk için yapılır, yapıldı mı halkı incitmeden, onları düşünerek, tabiri caizse adam gibi yapılır. Yoksa zaten vatandaşın vergisi ile parası ile yapılan hizmet, doğru yapılmayacaksa hiç yapılmasın, iyi hizmet yapan elbet bulunur. Şu da bir gerçek ki, Orhangazi’den girip, Yenişehir’den çıktığınızda aynı hat üzerinde her yeri ayrı dökülen, havası kirli, ÇÖPÜ, ÇAMURU, ÇUKURU bol olan şehirler tesadüf değil. Bunun nedenini fark etmek için yönetenler kim ona bakmak gerekir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’in Yolları (2) Yazık Bizlere…

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.