Kaçan “Tren” “Hızlı” Olur…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaklaşık 1 yıldır Yenişehir gündemi şehri adeta kurtaracağı, bir basamak yukarıya atlatacağına inanılan (!) “Hızlı Tren Yenişehir’den geçiyor” gündemi ile meşgul edilmekte, Yenişehir halkı bu şekilde umutlandırılmaktadır.

“Normal bir ülke”de, planlı, programlı hareket eden bir ülkede, bir trenin nereden geçeceği çok çok öncelerden tüm altyapı çalışmaları yapılıp belirlenmiş olması, yıllar öncesinden beyan edilmiş olması gerekmekte iken maalesef buralarda işler biraz farklı yürümekte.

Ne ilginçtir ki, hızlı trenin Bursa’ya kadar geleceği buradan geçip gideceği bellidir de, Yenişehir’den mi, İnegöl’den mi geçeceği hususu bir türlü belirli değildir. Bu da, Yenişehir gündeminin, bilinçli olarak, günlerdir hatta aylardır tartışmalarla boğulması durumunu ortaya çıkarmıştır.

Yine söylüyorum, normal şartlarda, projede bu hattın nereden geçeceği bellidir ya da 2014 dünyasında belli olması gerekmektedir. Ama burası, Tayyip Erdoğan tarafından yönetilen bir Türkiye olduğundan, kazma vurulmadan bir gün önce şuradan geçsin derse zat-ı alileri, oradan geçeceği için, plan, proje hattın kesin olarak nereden geçeceği kesinlik arz etmeyebiliyor.

Hatırlayalım süreci, Hızlı Tren Yenişehir’den geçiyor manşetleri, Yenişehir kamuoyuna yayılan haberler, Yenişehir’i yönetenlerin değişen pozları, bir konudan 1000 reklam çıkarma geleneğinden gelen yöneticilerin her yerde bunu bir başarı olarak göstermesi, İnegöllü AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in “destek, söz verme, yemin billah etme, kesin geliyor tren” deme turları ve daha birçok gelişme, haber, söylenti.

Peki, ne oldu? Anlaşıldı ki, İnegöl’ün “fend”i, yine Yenişehir’i yendi!

İnegöllü AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in İnegöllülere “seçim söz”leri ortaya çıktı; Yenişehirlilere söylediği sözlerin de ne anlama geldiği sonradan anlaşıldı. Meğer yapılan ziyaretler destek ziyareti değil, Yenişehirlilerin “gazını alma ziyareti”ymiş.

Anlaşılan o ki, şimdi, iktidar partisinin siyasi bir alışkanlığı, taktiği olan, “bir şeyi konuşula konuşula alıştırma” taktiği Yenişehir’de yapılmaya çalışılıyor. Bu iş sessiz sedasız, alttan alttan; Yenişehir halkını, “Milletvekillerinin geliyordu, gelecekti, aaa gelmedi, aaa görüyor musun bak başkasına gitti” söylentileriyle oyalayarak, “Hızlı” Tren “yavaş yavaş” Yenişehir’den İnegöl’e gidiyor.

Nasıl yıllarca babam yaşındaki Yenişehirlilerin anlata anlata bitiremediği, ”Ankara yolu aslında Yenişehir’den geçecekti” efsanesi varsa, artık bizim de çocuklarımıza anlatacağımız “Hızlı Tren aslında Yenişehir’den geçecekti” efsanemiz var.

Şimdi, Hızlı Tren Yenişehir’de, bu bir başarı diyenler de artık “bu bir başarısızlık” diyip Yenişehir halkının karşısına geçip bir özür dilemesi gerekmektedir. Ama böyle bir gelenekleri yok maalesef.

Peki, Yenişehir halkı ne yapacak bu gelişmelere? Eğer ki kesin olarak Hızlı Tren İnegöl’den geçerse, Yenişehir halkı yıllardır yönetildiği aynı zihniyetin başarısızlığının cezasını kesecek mi? Yoksa haşmetmeablarının “Osmanlıca Polemiği”ne mi katılacak?

 

İktidar oyları alıyor, Yenişehirlilerin oylarını da, duygularını da kullanıyor, bu çok açık. Buradan da anlaşılıyor ki, Yenişehir’in ilacı muhalefette, Yenişehir artık tanınması, sayılması için “muhalefet olmalı”! Hatta Yenişehir artık sözünü geçirmek için bir milletvekili çıkarmalı.

Son olarak, hayal ediyorum da, yıl 2050 olmuş, bir kişi anlatıyor : “Bu hızlı tren var ya, Yenişehir’den geçecekti aslında… İnegöl aldı bizden… Babam anlatırdı hep, Ankara Yolu’nu da almışlardı zaten…”

Bunu dinleyen olur (!), tabi hala beceriksizliğe uydurulan kılıfa inanan kişi kalırsa..

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kaçan “Tren” “Hızlı” Olur…

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.