Bayrak 11,5 Yıl Önce İndi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lice’de askeri garnizondaki Türk bayrağının PKK yandaşları tarafından indirilmesi ülkeyi ayağa kaldırdı.

Türk Bayrağı Ulusal Bağımsızlığımızın simgesidir. Dünya görüşü ne olursa olsun, hain değilse o ülkede yaşayan herkes için bayrak kutsaldır. Bu nedenle kutsallığı, simgelediği kavramdan da öne çıkmıştır.

Ülkemizin geçmişinde benzeri olaylar vardır. Bağımsızlığa yapılan saldırı karşısında ayağa kalkmayan halk başka olaylar nedeniyle ayağa kalkmıştır. 30 Ekim 1918 tarihinde bir avuç aydın dışında Mondros silah bırakışmasına karşı çıkan olmamıştır. Ne var ki bu anlaşmaya dayanarak İzmir’e Yunanlıların çıkması halkı uyandırmıştır.

Güney illerimize Fransızların asker sokması o kadar tepki görmemiştir. Ancak katliam yapan Ermenilere Fransız askeri üniforması giydirilmesi halkı ayaklandırmıştır.

Türkiye askeri garnizonlardan bayrak indirilmesine giden yola 11,5 yıl önce girmiştir. Programı ABD’deki karanlık odaklarda hazırlanan bir parti basını kullanılarak kamuoyu oluşturma yoluyla iktidar yapıldı. AKP programının oralarda hazırlandığı gazetelerde TV ekranlarında defalarca anlatıldı. Asla yalanlanmadı.

ABD askerlerinin Irak’ı işgalinden önce meclise getirilen 1 Mart tezkeresi henüz ortada yok iken ABD askerleri İskenderun limanına çıkmıştı. Güneydoğumuzu işgale hazırlanıyorlardı. Pek çok ilimizde ABD askeri malzemelerinin konulması için depolar tutuldu. Askeri malzemeleri taşıyan ABD araçları geçerken yollar trafiğe kapatıldı. ABD’ye giden 2 Türk bakan Başkan Bush ile topraklarımızın kullanılması konusunda parasal pazarlığa girişince “Benimle at pazarlığı yapmayın” diyen Başkan tarafından Beyaz Saray’dan kovuldu.

Türk bayrağı daha o gün indirilmişti.

ABD askerlerinin topraklarımızı kullanmasına izin veren 1 Mart tezkeresinin TBMM’den geçmemesinin intikamını sert oldu. Irak’ın Süleymaniye kentinde 11 Türk subayının başına çuval geçirilerek esir alındı. O gün ABD Bağımsızlık günü idi. Türk hükümeti kılını kıpırdatamadı. Başbakan Nota verilmesi istekleri ile “müzik notası mı?” diyerek alay etti.

Türk bayrağı o gün indirilmişti.

Türk subaylarının başına çuval geçiren ABD generali daha sonra ülkenizde kırmızı halılarla karşılandı.

Türk bayrağı o gün de indirilmişti.

ABD’ye giden AKP temsilcileri ABD’li yöneticilerine kendi başbakanları için “deliğe sürmeyin kullanın” dedi.

Türk bayrağı o gün de indirilmişti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bayrak 11,5 Yıl Önce İndi

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.