Boş vermek ve akışına bırakmak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Akışına bırak” ve “Boş ver” sözlerini hiç sevmem.

 Soru şu: Her şey akışına bırakılabilir mi? Her şeye boş verebilir miyiz? Akışına bırakmadan ve boş vermeden önce yapmamız gereken şeyler, almamız gereken önlemler, göstermemiz gereken çabalar yok mu?

   Haksızlık, adaletsizlik, baskı, zulüm, hırsızlık, yolsuzluk, iftira, kabadayılık, Cumhuriyetimize ve laiklik ilkesine yapılan saldırılar, kadına şiddet, işsizlik vb. sorunları akışına bırakabilir miyiz? Bunlar karşısında “boş ver” demek insana yakışır mı?

   “Akışına bırak ve “Boş ver.” diyenler bize ne öneriyorlar? Olup bitenlere göz mü yumalım? Suya sabuna dokunmayalım mı? Düşünmeyelim mi? Sormayalım mı sorgulamayalım mı? Her şeyi zamana mı bırakalım? Hesaplaşmayalım mı? Yapanın yanına kar mı kalsın? Çözülmesi gereken bir sorunu rafa mı kaldıralım?

Sorumluluktan ve düşünmekten kaçanlar, rahatlarına düşkün olanlar, bekle gör politikasını benimseyenler, vazgeçenler, pes edenler, gerçeklere gözlerini kapatanlar, “Akışına bırak” ve “Boş ver.” sözlerine sığınırlar.

   “Akışına bırak” ve Boş ver” sözlerini, olup bitenler karşısında ümitsizliğe kapılan, çaresizleşen, bıkan, yorulan, kabullenen insanlar da sıkça kullanırlar. Bunlar, sorunların çözümünü zamana bırakmayı tercih ederler ve “Bu da geçer.” diye avunurlar.

   Baştaki soruyu yeniden sorayım: Her şey akışına bırakılabilir mi? Her şeye “Boş ver.” diyebilir miyiz? Size iftira atan, işinizi yitirmenize neden olan, malınıza mülkünüze göz diken, hakaret eden kişiler karşısında tepkisiz kalabilir misiniz?

   Akışına bıraktığımız ve boş verdiğimiz için bu duruma gelmedik mi? Bu durum vurdumduymazlık değilse nedir?

Ekmek kuyruğuna girenler, üç kuruş indirim için marketleri dolaşanlar, et pahalı diye kasapla kavga edenler, kredi kartlarının asgarisini bile ödeyemeyenler, elde yok avuçta yok diye sızlananlar… Görüyorsunuz! Akışına bırakmak ve boş vermek iyi bir fikir değil.

   En kötü koşullarda bile yapabileceğimiz pek çok şey vardır. Boş ver demekle sorunlar çözülmüyor. “Her şey olacağına varır.” diye kendini avuttuğun sürece yaşamın ziyan olacak.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Boş vermek ve akışına bırakmak
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.