Büyüdün

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyüdün!

Artık bazı şeyleri akışına bırakabiliyorsun. Öğüt dinlemekten çok sıkılıyordun, şimdi sen öğüt vermeye başladın. Çevrendekileri düşünmekten kendine zaman ayıramıyorsun. Sorumlulukların arttı. Çılgın projelerin azaldı.   Çocuklarla sohbet ederken “Büyüyünce anlayacaksınız.”demeye başladın. Hayatınla ilgili kararları sen alıyorsun, sonuçlarını sen üstleniyorsun.

Büyüdün!

Kredi kartı kullanmaya başladın, borç epey birikti. Durgunlaştın, eski yaramaz çocuk ve dik başlı genç ortada yok. Akrabalarının yeni doğan bebelerine çeyrek altın alma zorunluluğunu hissediyorsun. Şarkılar, türküler daha anlamlı gelmeye başladı. Artık eskisi kadar hayal kurmuyorsun. Siyasetle, ülke sorunlarıyla ilgilenmeye başladın. Haberleri birkaç televizyon kanalından takip ediyorsunç

 Büyüdün!

Mucizelere inanmaktan vazgeçtin; sabretmeyi öğrendin. Zamanın çok hızlı geçtiğini fark ediyorsun, kaygılısın. Sevdiğin insanların ölümüne tanık olmaya başladın. Önceden dünyayı kurtarmaya çalışıyordun, şimdi borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünüyorsun. Yaşıtlarının çoğu evlenip çoluk çocuk sahibi oldu. Zorlandığın zamanlarda,“Keşke büyümeseydim.”diye mırıldanıyorsun. Hastane randevuların sıklaşmaya başladı.

Büyüdün!

Eskiden zevk aldığın şeylerden uzaklaşıyorsun. En üzgün olduğun zamanda bile gülümsemeyi ve “İyiyim.”demeyi öğrendin. Sağlıklı yaşam programlarına ilgin arttı. Marketlerde indirimli ürünleri aramaya başladın. Hafta içinde hep erken kalkmak zorundasın. Hafta sonlarını evinde dinlenerek geçirmeyi tercih ediyorsun. Berberin, tıraştan sonra kaşlarını da düzeltmeye başladı.

Büyüdün!

Uysallaştın ama gerekli durumlarda “Hayır” demeyi de öğrendin. Şımaracak, naz yapacak kimsen kalmadı. Duvardaki posterleri indirmeye başladın. Artın sana “baba/anne” diyen bir çocuğa sahipsin. Başkalarıyla boy ölçüşmeyi bıraktın. Bayram sabahlarının eski heyecanı kalmadı. Adına yazılmış davetiyeler almaya başladın. Hayatında yeni insanlara yer açma isteğin azaldı.

  Büyüdün!

Daha önce seni çileden çıkaran durumlara gülüp geçiyorsun. İşe yeni girenler sana “Beyefendi” ya da “Abi” demeye başladı. İlk kredini çektin; hayırlı olsun. Artık bayram harçlığı almıyorsun, veriyorsun; beklentilerin azaldı. Yalnızlık duygusunu hissetmeye başladın. Yapmak istediklerini değil, yapman gerekenleri tercih ediyorsun. Daha sakin bir yaşam özlemi duymaya başladın.

Büyüdün!

Yaz tatilleri sana eskisi kadar heyecan vermiyor. Et fiyatlarının artmasına, saman ithal eden bir ülke durumuna gelmemize, dünyanın en pahalı benzinini kullanmamıza sinir oluyorsun. Artık yolu gözlenen değil, yol gözleyensin. Gözünde büyüttüğün insanların ne kadar cahil, ne kadar kurnaz, ne kadar ikiyüzlü olduğunu anladın. Annenin ve babanın dertlerini dinlemeye başladın.

Büyüdün!

İnsanların çıkarcı olduğunu kabullenmeye başladın. Çok çalışmaktan başını kaşıyacak vaktin yok ama saçların ağarmaya ve dökülmeye başladı. Hafta sonlarında ya da bazı gecelerde dışarı çıkardın, şimdi çıkmıyorsun. Aileyi yalnız bırakmama düşüncesi ağır basmaya başladı. Romantizm, yerini realizme bıraktı. Felsefeyle ya da felsefi konularla ilgilenmeye başladın. Geyik muhabbetlerini artık çekemiyorsun.

Büyüdün!

Annene ve babana parasal destek sağlamaya başladın. Temellerinin atıldığı günü bildiğin binanın “Kentsel dönüşüm.” kapsamında yıkıldığını gördün. Konuştuğun konular arasında maddi içerikli olanlar ilk sıralarda yer almaya başladı. Başını yastığa koyar koymaz uyuyamıyorsun. Kendinden çok sevdiklerinin sağlığını önemsiyorsun. Başkalarının desteği ile hiçbir yere varamayacağını öğrendin.

Büyüdün!

Birileri seni düşünmeyi bıraktı, artık sen birilerini düşünüyorsun. Dünyayı değiştirme hayallerinden vazgeçtin, kendi hayatını değiştirmeye çalışıyorsun. On beş on altı yaşındakilere kızım/oğlum demeye başladın. Daha çok düşünüp daha az konuşuyorsun. Şaşırdığın durumlar çok azaldı. Gezmeye götürülmüyorsun, götürüyorsun. Sıradan biri olduğunu düşünmeye başladın.

Büyüdün!

Yürüyerek kolayca gidebildiğin yerlere artık taşıtlarla gitmeyi tercih ediyorsun, yorgunsun. Her şeyi paylaşmıyorsun, daha çok içine döndün. “Hayatta yapmam!”dediğin şeyleri yapmaya başladın. Artık kafana göre takılmaya cesaret edemiyorsun. Eskiden bayıldığın espriler seni güldürmüyor. “O zamanın parasıyla,”diye cümleler kurmaya başladın. Annen baban bir işe kalkışmadan önce sana danışmaya başladı.

Büyüdün.

Bahar geldi geçti. Şimdi yaz mevsimindesin. Arkadan sonbahar, onun arkasından da kış gelecek ama kıştan sonra tekrar bahar gelmeyecek.

Yazıklanarak yaşama!                                  “Godot Gelmeyecek” kitabınd

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Büyüdün
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.