Kararsız Seçmenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Seçim anketleri yapılıyor. Bu anketlere göre kararsız seçmen sayısı yüzde on üç düzeyinde ve bu düzeyin altına hiç inmiyor. Kaba bir hesapla şu anda beş milyondan fazla yüzergezer oy var.
Kararsız olmakta kararlı olan bu seçmen kitlesine soruyorum: Siz bu ülkede yaşamıyor musunuz? Daha düne kadar pahalılıktan, yolsuzluktan, ayrımcılıktan şikâyet eden siz değil misiniz? Tarlamı süremiyorum, hayvanlarıma yem alamıyorum, kiramı ödeyemiyorum, borcu borçla kapatıyorum vb. yakınmalarınız yalan mıydı?
Ülke yanıyor ve siz ülkemizin geleceğini belirleyecek bir seçimde kararsızsınız! İtfaiyeye haber vermekle yangını seyretmek arasında tercih yapamıyorsunuz. Bu nasıl bir kafadır anlayamıyorum. Hala neyin kararını veremiyorsunuz? Söyleyin bana. Sizin derdiniz ne? Siz ne yiyip içiyorsunuz? Bu kadar kurnazlık, bu kadar ilkesizlik, bu kadar şımarıklık, bu kadar çıkarcılık, bu kadar ikiyüzlülük en sakin insanı bile çileden çıkarır.
Peki, bunlar gerçekten kararsız seçmen mi?
Aralarında gerçekten kararsız olanlar var. Mevcut iktidara oy vermek istemeyen ancak muhalefet partileri arasında henüz tercihini yapamayan seçmenler bu grupta yer alıyorlar. Onlara bir sözüm yok ve biliyorum ki seçim sandığına gitmeden kararlarını verecekler.
Kararsızlar listesinin büyük bir bölümünü oluşturan grubun derdi başka. Bunlar kararsız değil. Mevcut iktidar tarafından ikna edilmeyi bekliyorlar. Kararsız görünümlü bu seçmenlerin ideolojileri yok sadece talepleri var. Çocuklarının işe girip giremeyeceklerini, kendilerine verilen sosyal yardım paralarının artırılıp artırılmayacağını, banka borçlarının sıfırlanıp sıfırlanmayacağını, kayırılıp kayırılmayacaklarını merak ediyorlar. Merak ettikleri bu ve benzeri konularda ikna edildikleri an yandaş olmaya devam edecekler.
Oy kullanmak bir hak ve aynı zamanda bir görevdir. Kararsız kalmak gibi bir lüksümüz yok. Sağ ve sol yelpazede bir sürü siyasi parti var. Onların programlarını okuyun, yetkililerini dinleyin. Lütfen biraz çaba gösterin. Aklınızla, vicdanınızla karar verin.
Yurt dışında yaşayan yurttaşlarımız ülkemizdeki sorunlardan bizim kadar etkilenmedikleri halde kararsız kalmıyorlar. Oy vermeyi asla ihmal etmiyorlar. Onlar sorumluluklarını yerine getirmek için çalışırken bu ülkede yaşayanların kararsız kalmaya hakları yoktur.
    
   
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kararsız Seçmenler
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.