Pisilerin Efendisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

İlçemizin en eski kuyumcularından Mehmet Seymen’in küçük oğlu Fatih Seymen 1935 Yenişehir doğumlu olup ilk ve orta tahsilini burada ikmal ettikten sonra vatani görevini de Mamak Muhabere Okulunda tamamladı.

 Fatih Seymen, dayısı Hüseyin Engür’e ait Petrol Ofisinde bir yıl çalışır, sonra da İstanbul’a yerleşir. Orada otomotiv yedek parça ticareti yapan bir firmanın yanında yetişir. Daha sonra da kendi adına bir işyeri açar. Fakat arzu ettiği verimi sağlayamayınca yine Taksim de yedek parça ve otomotiv üzerine faaliyet gösteren Linfer Grup’ta görev alır.

Zamanla Satış Müdürlüğüne yükselir. Görevi gereği ülkemizin çoğu vilayetinde bulunan bayilerini, bizzat kendisi ziyaret eder. Çocukluğundan beri hayvan sever olan Fatih Seymen’in böylesi seyahatlerde bile sokakta gördüğü kedilere mama vermek hobisidir. Bu seyahati her on beş günde bir mutlaka yinelerken sokak hayvanlarını da asla unutmaz, mutlaka doyurur.

2006 yılında eşini kaybedince cenazesini Yenişehir Kabristanına defneder. Ölümünden iki yıl sonra da Yenişehir’e tekrar yerleşir. Onu dokuz sene önce tanımıştık. O günden beri sokak hayvanlarını kasaplardan ve marketlerden aldığı et, süt ve sosislerle besleyen Fatih Seymen ilçemizin gözde insanlarındandır.

Halen Yenişehir Huzurevinde yaşamaktadır. Sabah kahvaltısını burada yaptıktan sonra, elinde mama torbalarıyla güzergâhında bulunan Yenişehir Devlet Hastanesi bahçesindeki kedileri doyurur. Oradan Aydoğdubey İlkokulu köşesine uğrar devamında Osman Gazi Meslek Lisesi civarındaki kedilere de mamalarını bırakarak, Heykel önünde onu bekleyen nice kedileri vardır. Onları da doyurur. Yeni Belediye Binası civarındaki hayvancıkları ise asla pas geçmez. Hacı Hasan Camii civarındaki hayvanları da doyurduktan sonra. Kurtuluş Mahallesi Muhtarlığı Ofisi yanındaki o metruk bahçedeki kedilere de mama bırakır.

Bir gün kardeşim Kamil Öz ile birlikte buradaki kedileri beslerken tanık olmuştuk. Onu gören zavallı hayvanlar etrafında adeta pervane oluyordu. Yaklaşık otuzdan fazla kedi vardı. Beş on dakika onları izledik. Buradaki hayvanların ona gösterdikleri sevgi dolu o hareketleri görmeğe değerdi. Hal içinde dolaşırken gördüğü köpekleri de ihmal etmiyordu.

Yenişehir Hayvan Severler Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Fatih Seymen, sokak hayvanları için barınaklarının olmadığından, rahatsızlığını dile getirirken mutsuzluğu da yüzünden anlaşılıyordu. Bilhassa soğuk havalarda bu sokak hayvanlarına sahip çıkmak için önce kendimizi sorumlu tutarken, tüm ilgililerden de destek bekliyor.

Onu her haliyle takdir edip, değer verdiğimiz bu naif insanı daima Pisilerin Efendisi diye anacağız. Fatih Seymen’e yaşam boyu güzellikler diliyoruz.

Emeğine ve yüreğine sağlık. Sağ olsun-Varolsun…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pisilerin Efendisi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.