Bizim İçin Yarıyıl Bitti Bile 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkede her geçen gün belirsizlikler artarken, ekonomi dibe doğru giderken, gelecek endişesi tüm hayatımızı felç ederken, her gün başka bir felaket haberiyle gündem yerinden oynarken, iç ve dış savaştan bahsedilirken gerçekten nefes almak bile zorlaşıyor.

Tabi tüm bunların yanında dünya da huzurdan ölmüyor. ABD’de başkan koltuğuna oturan Trump, ortadoğuda bitmeyen savaş, AB ülkelerindeki ekonomik kriz vs. kısaca her yer karmakarışık. Gençliğimizin bu yüzyıla gelmiş olması gerçekten çok acıklı.

Birçoğumuz günlük planlar içinde yaşıyoruz. Geleceğe dair plan program yapmaktan kaçınıyoruz. Daha doğrusu böyle yaşayabiliyorsak epey şanslıyız. Çünkü çocuk sahibi olanların dertleri olmayanlara göre daha büyük bence. Gelecek endişeleri çok daha fazla.

 Ancak millet olarak o kadar dirençliyiz ki her duruma adapte olabiliyoruz. Youtube da ‘STOLK’ adıyla ülke gündemini esprili bir şekilde dile getiren programı takip ediyorum son zamanlarda. Hepinize tavsiye ederim. Hem komik hem de açıklayıcı anlatımları var. Orada da dediği gibi bağışıklığımız çok yüksek gerçekten. Ne diyelim o zaman bünyemize sağlık J

Bu arada zaman sudan daha hızlı ilerliyor sanırım. Öğretim yılının yarısına geldik bile. Öğrencilerin karne heyecanları, dönem sonu işlerini toparlamaya çalışan öğretmenlerin telaşına karıştı. Hayırlısıyla bir dönemi daha kapattık, darısı ikinci dönemin başına.

Tüm öğrenciler tatil sevinci yaşarken, velilerde ödevlerin endişesini yaşıyor tabi. Maalesef ki yapılabilecek bir şey yok. Ülkemizin eğitim politikaları gereği, öğrencileri iyi bir geleceğe hazırlamakla görevli öğretmenlerimizin tamamlaması gereken çalışmalar var. Haliyle bunlar ödev olarak eve yansıyor mecburen.

Tüm bu telaşelerin dışında şimdiden herkese iyi tatiller diliyorum. Tatil olmayan meslek gruplarındaki arkadaşlarıma ise bize sinir olmak yerine kendi seçimleriyle hesaplaşsınlar diyorum J

Ben bu hafta sonu İtalya’ya giderek hem ülke gündeminin gerginliğinden uzaklaşıp hem de çok merak ettiğim bir ülkeyi ziyaret etmenin mutluluğunu yaşayacağım. Bir sonraki buluşmamızda size de İtalya ile ilgili bir yazı yazarak deneyimlerimi paylaşmayı istiyorum.

Umarım o zamana kadar büyük bir felaket ya da gündem değişikliği olmaz da size ruhları ferahlatan bir paylaşım yapabilirim. Şu anki tek temennim bu.

Sağlıklı, huzurlu ve güzel haftalar dilerim.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bizim İçin Yarıyıl Bitti Bile 
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.