Midem bulanıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Artık her şey bana bir kumpas gibi geliyor. Giderek paranoyaklaşmaya mı başladım yoksa gerçek anlamda bir senaryonun içinde mi yaşıyoruz bilemiyorum.

Geçtiğimiz hafta neredeyse bir günün elektriksiz (üstelik tüm ülke çapında) geçmesi ardından yapılan açıklama ‘nedenini bilmiyoruz’ oldu mesela. Böyle bir şeyin 21.yy’da olması nasıl mümkün olur? Sorusu yerine kesin bir dolaplar döndü, nükleer santral için yaptılar, seçim öncesi hazırlıktı vb. birbirinden trajik birçok yorum yapıldı.

İşin kötü kısmı hepimiz biliyoruz bunların gerçek olabilme ihtimalini.

Sonra savcı öldürüldü mesela, otopsi raporunda kurşun polis kurşunu çıktı. Yine bir sürü yorum yapıldı. Ve yine biliyoruz ki trajik bir şekilde bu yorumların doğruluk ihtimali oldukça yüksek.

Bunlar gibi birçok olaya her gün şahit olup, hepsinin arka planında olabileceklere dair yürüttüğüm fikirlerime ‘yok artık’ demekten kendimi alamıyorum ben.

Yine de bir taraftan mümkün olabileceğine inanıyorum maalesef. Üstelik bu sadece benim komplo teorilerim değil. Birçok insan düşünüyor aynı şeyleri.

En kötü yanı ise artık normalmiş gibi gelmeye başlamaları. Bir felaket haberinin hemen ardından şok durumu bile yaşamıyoruz uzun süredir.

Seçimlerin aday listeleri(hepsi birbirinden şaibeli adaylar), balyoz davası sonucu ve temyiz ihtimalinin kararttığı sevinçler, Yeni Türkiye sloganları, kadın cinayetleri, ahlakdışı bir hal alan ahlak öğretileri vb. sanırım midem bulanıyor.

İçinde yaşadığım ülke artık beni dışarı atıyor, yabancılaştırıyor sanki. Çok değil 10-15 sene önce tuhaf ve ayıp olan ne varsa bugün normal geliyor herkese.

Genelden özele tüm hayatlarda çığırından çıkmışlık görüyorum. Tahammülsüz insanlar, başına bir şey gelmesin diye gururuna dokunsa da görmezden gelenler, kaderimizdir çekeriz diyenler, söylenen her şeye inanıp beynini küflenmeye bırakanlar… Gerçekten midem bulanıyor.

Bütün bunların yanında bugün karşıma çıkan ‘Yeni Türkiye Marşı’ yozlaşmanın, başkalaşmanın, milletdeğerlerinin, kültürünün, tarihinin, ahlakının, hukukun, demokrasinin yok edildiği Yeni Türkiye’nin Marşı.

Buyurun siz de okuyun sözlerini:

İki bin yirmi üç, yüz yaşındayız, Hedefimiz yine büyük Türkiye, Küresel güç olma yarışındayız, Kızıl elmamızdır yeni Türkiye, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, Gücümüz daima Allah’tan alan, İkibin yetmiş bir, bin yaşındayız, Süper güç olmanın uğraşındayız, Yurtta sulh cihanda sulhu sağlarız, Kızıl elmamızdır Yeni Türkiye, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, Gücünü daima milletten alan, Atilla, Oğuzhan, Gazi Alparslan,Osman Gazi, Fatih, Yavuz, Süleyman,Bir de cennetmekan Abdülhamit Han,Gazi Atatürk’tür devleti kuran,Milletin adamı Tayyip Erdoğan,Gücünü daima halkından alan,Bu yüzyıl Türklerin asrı olacak,Allah’ın adını biz yayacağız,Peygamber yolundan hiç ayrılmadan,Yeni Türkiye’yi biz kuracağız,Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan,Gücünü daima milletten alan,Demokrasi kuran şehit Menderes,Çağ atlattı bize Turgut Özal’ım,Altın silsilenin son halkasıdır,Türk milleti sana bağlı Erdoğan,Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan,Gücünü daima yarinden alan,Tek millet, tek bayrak, tek vatan bizim,Tek devlet Türkiye milletimizin,Kardeşlik, hürriyet, eşitlik için,Hedefimiz yeni büyük Türkiye,Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan,Gücünü daima Allah’tan alan.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Midem bulanıyor

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.