400 Ağaç Toprakla Buluştu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TEMA Vakfı, Yenişehir Belediyesi ve Orman İşletme Şefliği’yle ortaklaşa fidan dikim etkinliği düzenledi.

8 Nisan günü saat 12.00’da Karacaali Köyü’nde yapılan etkinliğe yaklaşık 80 gönüllü ile 400 adet fıstık çamı fidanı dikildi. Borçelik firması tarafından sağlanan fidanların, yağışlı havaya rağmen toprakla buluşmaları sağlandı.

Bursa ve Yenişehirli TEMA gönüllüleri Karacaali köy kahvesinde toplandı. Buradaki toplantıya, TEMA Vakfı Bursa İl Temsilcisi Şaban Uyar, Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İsmail İlhan, Yenişehir Belediyesi Kültür Müdürü Ceyhan Oruç, TEMA Vakfı gönüllüleri, Karacaali Muhtarı Murat Üzmez, Yenişehir Orman İşletme’den Şehnaz Lüleci ile Ethem Suvalioğlu katıldı.

İsmail İlhan, Belediye Başkanı Davut Aydın’ın mazereti nedeniyle katılamadığını ve kendisinin selam ve saygılarını ilettiğini belirten konuşmasından sonra,  Fidan bağışçısı Borçelik temsilcisine, TEMA Bursa İl Temsilcisi Şaban Uyar ile Yenişehir sorumlusu Canan Şentürk’e plaket ve teşekkür belgelerini verdi.

TEMA Bursa İl Temsilcisi Şaban Uyar da gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İsmail İlhan’a, Yenişehir Belediyesi Kültür Müdürü Ceyhan Oruç’a, Köy muhtarı Murat Üzmez’e ve Yenişehir Orman İşletme’den Şehnaz Lüleci’ye katkı ve destekleri için teşekkür edip TEMA rozetlerini taktı.

Uyar yaptığı konuşmada şunları söyledi:

En önemli doğal varlık, varoluş nedenimiz, doğduğumuz, doyduğumuz ve döneceğimiz üretilemeyen tek kaynak ise TOPRAKTIR

TEMA Vakfı olarak Onu korumak ve verimli kılınması için 28 yıldır çalışıyoruz ve çalışmalıyız. Erozyonla, iklim kriziyle, Kuraklıkla, çölleşmeyle yoksulluk ve açlıkla mücadele etmeliyiz. Onu korumak için üzerindeki bitki örtüsünü korumalı, koruma kullanma dengesini iyi sağlamalıyız Kısaca Hayrettin Karaca'nın dediği gibi bizi yaşatanları yaşatmalıyız

Bu gün de Bursa'dan ve tabii ki Yenişehir'den 80 kişi ile bu amaçla buradayız  TEMA Vakfı olarak 1992 yılından beri Türkiye'nin Çöl olmaması için Bu topraklarda Umut Yeşertiyoruz Bu gün de bu amaca yönelik bir etkinlik yaptık

Desteklerinden dolayı Yenişehir Belediyemize, sahanın hazırlanmasını sağlayan Orman Bölge Şefliğimize, ulaşım desteğinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediyemize, fidan desteği için BORÇELİK firmasına ve böyle zor şartlara rağmen etkinliğe katılan tüm doğaseverlere şükranlarımızı sunuyorum

Hepinize teşekkür ederim.

Konuşmalardan sonra etkinlik alanına yüründü. Zor şartlara rağmen yaklaşık 400 fidan toprakla buluştu. Destek amaçlı kazıkları çakıldı ve bağlandılar 2 saat sürün fidan ekim çalışmasının ardından köy kahvesine geri dönüldü. Muhtar Murat Üzmez tarafından ikram edilen çaylar içilirken kahvede bulunan vatandaşlarla sohbet edildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
400 Ağaç Toprakla Buluştu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.