Atıksu Arıtma Tesisi Açıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

atikana
Yenişehir Atıksu Arıtma Tesisi’nan açılışı geçen hafta yapıldı. Ağustos ayı itibariyle geçici kabulü yapılarak faaliyete başlayan Yenişehir Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin açılışına AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin ŞAHİN, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet ŞAHİN, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, Kaymakam Rahmi KÖSE, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin ÖZLÜKURT, Başkan Süleyman ÇELİK, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa ALTIN, BUSKİ Genel Müdürü İ. Hakkı ÇETİNAVCI, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı A. Fehmi ÖKTEN, TARIM A.Ş. Başkanı Mustafa BEKTAŞ, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, daire amirleri, ilçe protokolü, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

atik1
Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, törende yşaptığı konuşmada, tesi hakkında bilgi verdi ve “Bugün burada, sizlerle açılışını gerçekleştirdiğimiz Yenişehir İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, gelecek nesillere bırakabileceğimiz önemli yatırımlarımızdan biridir. Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz bu tesis ile ilçemiz, Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak, 75.000 kişi’den kaynaklanan, günlük 10.000 m³ atıksuyu arıtabilecek kapasiteye sahiptir.” Dedi ve Bu tesisin, ilçe merkezimizden gelen atıksuların arıtılması amacıyla, kimyasal madde kullanmadan ve kimyasal çamur oluşumu bulunmayan biyolojik arıtma projesine sahip, ileri arıtma yapabilecek özellikte olduğunu belirtti.
“Bilindiği gibi, modern kentleşmenin en önemli unsurlarından biri de aynı zamanda sürdürülebilir olmasıdır. Sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir sanayi, sürdürülebilir çevre, kısaca sürdürülebilir bir yaşam için ilçemizin alt yapı planlamasını ve projelerimizi, Büyükşehir’imizle birlikte, bu doğrultuda planladık.” Diyen Çelik ayrıca, böyle bir tesisin yapımında emeği geçen, başta siz Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına, Bursa Milletvekillerine, BUSKİ Genel Müdürlüğüne, yüklenici firma yetkilileri ve teknik personele, teşekkür edip hayırlı olmasını diledi.
Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE de hayırlı olsun dileklerini ilettikten sonra Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK’ten ilçemize yapılacak yatırımlara dair gelen tüm projelerin kabul edilerek hayata geçirildiğini söyledi.
Programda son olarak AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin ŞAHİN yaptığı konuşmasında; “Yenişehir’e yapılan bu önemli yatırımın başlangıcından bugüne çok emeğim var. Bunun gibi Devlet Hastanemiz, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve Hızlı Tren gibi projelerimizin de Yenişehir’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Protokol konuşmalarının ardından Yenişehir İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin açılışı gerçekleştirildi.
atik2

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin ŞAHİN, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet ŞAHİN, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin ÖZLÜKURT, Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK ve beraberindeki heyet daha sonra Söylemiş Mahallesi’nde bulunan Meydan Düzenlemesi’nin açılışı ile Saat Kulesi Meydanı’nda bulunan Yenişehir Romanlar Derneği’nin açılışını gerçekleştirdiler.

Söylemiş’e Modern Meydan

atik3
Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesisinin ardından Söylemiş Mahallesi’nde yapımı tamamlanan yaklaşık 14 milyon liralık meydan düzenleme ve yol çalışmalarını da hizmete açtı. Söylemiş Meydanı’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Başkan Altepe, “Merkezde ne varsa ilçelerimizde de olacak dedik. İşte Yenişehir’de yaptığımız çalışmalar ortada. Yenişehir Havaalanı canlanacak dedik, oldu. Bu canlanma Büyükşehir’le oldu. Her gün 55 kilometre uzaktan bedava yolcu taşıyoruz. Bunu Bursa’dan başka kim yapıyor. Söylemiş’te meydan düzenlemesi ve yeni yollar için 14 milyon lira kaynak aktardık. Bunların ilçe belediyesi veya özel idare kaynaklarıyla yapılması mümkün değil. Bu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Çalışmalarımız Söylemiş’e, Yenişehir’e hayırlı olsun” dedi.
Söylemiş’teki törene de katılan Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse ve Söylemiş Muhtarı Rıdvan Coşkun da bölgeye yaptığı hizmetler nedeniyle Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Atıksu Arıtma Tesisi Açıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.