Çalışmaları Yarım Bırakıyorlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Barcın Mahallesi Muhtarı Ali Yıldız, BUSKİ tarafından mahallelerine yapılan çalışmaların yarım bırakıldığını iddia etti.

BUSKİ’nin mahallelerine içme suyu ve kanalizasyon çalışması yaptığını belirten muhtar Ali Yıldız, ‘İçme suyu ve kanalizasyon çalışması bittikten sonra üst yapı çalışmaları başladı. Ancak yapılan çalışmalar hep yarım bırakılıyor. Bununla ilgili yetkililerle görüştüm ancak bir önlem alınmadı. Mahalle içinde birçok evin bulunduğu 3 sokak da asfalt çalışması yapmadılar. Toplam 250 m2’lik bir alan yamalı bohça gibi kaldı. Defalarca söylememize rağmen eskiden asfalt olmadığı için yapamayacaklarını söylediler. Mahalle de insan içine çıkamaz oldum. Asfalt yapılmayan mahallelerde oturan komşularımız sanki ben yaptırmadım gibi bana tepki gösteriyorlar. Sanki benim vatandaş ayrımı yaptığımı düşünüyorlar’ dedi.   

    Barcın ile Yenişehir arasında bulunan yolda da bütün yetkililere söylememize rağmen yolda genişletme yapmıyorlar. Çalışma yaptıkları yerleri bile asfalt yapmıyorlar. Standart 6 metre onun dışında asfalt yapamayız diyorlar. Öyle ki bir yol ayrımında 2 m2 yere asfalt döktüremedim. Sanki bize ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorlar’ dedi.

   İçme suyu ve kanalizasyon çalışmasından sonra uzun süre toz toprak içinde kaldıklarını dile getiren Muhtar Yıldız, ‘Hiçbir vatandaşımız aylarca toz çamur içinde kaldığı halde hiç seslerini çıkarmadılar. Ancak bu yapılanlar vatandaşı çileden çıkardı. Ne olur sanki her yere asfalt dökselerdi. Bu iş bir kere yapılan bir iş ve bir daha uzun yıllar asfalt gelmez. Bu nedenle çalışmalar bitmeden bizim sesimize kulak versinler’ dedi.

   Bölge de birçok mahalleye sıcak asfalt yapıldığını da belirten Muhtar Ali Yıldız, ‘Bize sıcak asfalt yapılmadı. Bari yapılan bu asfaltı bizim istediğimiz gibi yapsınlar. Barcın büyük bir mahalle ve bize ikinci sınıf insan muamelesi yapılmasını kabul etmiyoruz’ dediler.

Haber: Harun Sak

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çalışmaları Yarım Bırakıyorlar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.