Kermesler amacına hizmet etmiyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Osmangazi Öğrenci Yurdu tarafından, son dönemin kermes mekanı haline getirilen Aydoğdubey İlkokulu’nun bahçesinde düzenlenen sergi 16-26 Mayıs tarihlerinde yapıldı ve Belki de ilk kez bir kermesle ilgili bu kadar çok konuşuldu. Kermese ürün vererek katkı veren esnaflar da dahil olmak üzere birçok kişiden eleştiri geldi.

Ücretsiz olarak toplanan ürünlerin yok pahasına satılmasının kimseye yararı yok

Eleştirilerin odağında, esnaftan alınan ürünlerin değerlerinin çok altında bir fiyatla satılması vardı. Esnaflar, “ Biz onları maliyet fiyatlarının çok altında satılsın diye vermedik. Bizlerin satış fiyatlarının biraz altında satılarak amacına hizmet etsin, beklenen gelir elde edilsin istedik. Yapılan iş kafa bulandırdı. İşyerimizde sattığımı ürünler %80 indirimlerle satıldı ve bu kez bizlerin çok büyük karlarla satış yaptığımız gibi bir kanaatin oluşmasına neden olundu” derken eleştirilerin diğer boyutunda, bu kermeslerin amacına hizmet etmediğine dikkat çekildi.

Yardımlarımızı doğrudan yapalım

Bir esnaf, “ hiç kermes falan yapmaya gerek yok. Bizler gereken yardımı direk olarak yapalım ve herkes işin telaşesinden kurtulsun. Hayır amaçlı, ücretsiz olarak verdiğimiz ürünleri yok pahasına satılmasının hiç kimseye faydası yok” diyor.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz yurt sorumlusu Ahmet Tombul, esnafların şikayetlerini doğrular bir ifade kullandı ve “45 liralık bir ceketi sadece 7,7 liraya satıyoruz” dedi. Tombul’un bu açıklaması bile esnafın hassasiyetinin anlaşılmadığının kanıtı niteliğinde.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kermesler amacına hizmet etmiyor

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.