Çiftçi yağış bekliyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun bir zamandır kurak bir dönemin yaşandığı Yenişehir’de çiftçiler yağış bekliyor. Geçen hafta umutlandıran yağmur, beklentileri karşılayacak düzeyde olmayınca üretici endişendi. Yağışların mevsim normallerinde olmaması halinde sorunlar yaşanabileceğini belirten çiftçileri kuraklık endişesi sardı.

Önümüzdeki ayların kritik olduğunu belirten ayçiçeği üreticisi çiftçilerimiz Fatma-Necdet Şahin çifti, yağışların geç kalması özellikle kuruya ekilen buğday, bezelye ve soğan için özel bir önem taşıyor. Buğdayların bazıları çimlendi ama birçoğu öylece bekliyor. Kısa süre içinde bir yağış olmazsa bu ürünlerin sulanması gerekecek. Yine aynı şekilde soğan ve bezelye üreticileri için de çok önemli bir sorun oluşturabilir ve aynı sulama ihtiyacı oluşabilir” derken“ Aksi halde ürünlerde verim ve kalite düşüklüğü kaçınılmaz hale gelebileceğinin altını çiziyorlar.

Konuyla ilgili konuşan, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ise yaptığı değerlendirmede baraj ve göletlerle yeraltı sularının beslenmesi için öncelikle kar yağması gerektiğini, aksi halde kuraklıkla karşı karşıya kalınabileceğini ifade ediyor.

Boğazköy Barajı ile Yeraltı Sulama Projesi'nden su götürüldüğünü anlatan Aktaş, "Diğer bölgelerdeki çiftçilerin tek kurtarıcısı kar ve yağmur oluyor. Bu bölgelerdeki koşullar yağışların ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çiftçi yağış bekliyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.