“Biyokütle Enerji Santrali iptal edilmeli”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, Akbıyık köyünde yapılması planlanan Biyokütle Enerji Santrali kurulması karşı olduklarını ve bu çabanın köy halkının bilgisi dışında yapıldığını iddia etti ve iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Yaptığı yazılı basın açıklamasında “‘Akbıyık mahallemizde yapılması planlanan Biyokütle Enerji Santrali’nin benzerleri geçtiğimiz yıllarda Bursa Büyükorhan ve Samsun Çarşamba’da yapılmaya çalışılmış, tarım alanlarında bulunduğu, çevre ve halk sağlığına vereceği zararlar dolayısıyla bölge halkının mücadeleleri sonrası mahkeme kararları ile yapımları kesin olarak durdurulmuştu. Bu gerçekler ve emsal kararlar gün gibi ortada iken aynı şartlarda kurulacak olan böyle bir tesisin Yenişehir’de düşünülmesi büyük bir yanlıştır.” Diyen Özel’in açıklaması özetle şöyle:

Yapılması planlanan katı atık yakma tesisi Akbıyık ve Orhaniye Mahallerimize 1,8 km, Çiçeközü ve Osmaniye Mahallelerimize ise sadece 2,5 km mesafede bulunuyor. Bilim adamları ve uzmanların belirttiği olumsuzluklardan ilk olarak etkilenecek olan bu yerleşim yerlerinde yaşayan çevre halkı olacağı açıkça ortadadır. Ayrıca çok uzak mesafede olmayan Yenişehir ovası ve Yenişehir’de yaşayan halkımızda eninde sonunda bu katı atık tesisinin olumsuz etkilerine maruz kalacaktır.

Akbıyık halkı, Yenişehir’de ki yöneticilerin bu konuda sessiz kalmalarına ve kendilerini sahipsiz bırakmalarına bir anlam veremiyor. Yenişehir’in ne kadar kötü yönetildiğinin, sahipsiz ve başıboş olduğunun çok acı bir göstergesidir bu aslında. İlçemizde önemli bir tarım alanında, çevreye ciddi zararları olacağı bilimsel olarak kanıtlanmış, atık bertaraf, geri kazanım ve depolama tesisi yapılıyor. Bu tesis bölge halkının fikri alınmadan onlardan gizlenerek yapılmaya çalışılıyor. Üstüne üstük Bursa Valiliği bu tesis için “Çevresel Etki Değerlendirmesi” (ÇED) gerekli değildir raporu veriyor. Nereden bakarsanız bakın büyük bir başıboşluk söz konusu. Yıllar önce Mahmudiye Mahallesinde yapılması planlanan ve tepkilerden sonra vazgeçilen katı atık yakma tesisi nasıl çevreye zararlı ise bu tesiste aynı şekilde zararlıdır.

İYİ Parti olarak bugüne kadar bizlere ihtiyaç duyulan her yerde vatandaşlarımızın yanlarında olduk. Bugünden sonrada seslerini daha gür duyurmak ve haklarını savunmak için Akbıyıklı vatandaşlarımız ile birlikte hareket edeceğimizin bilinmesini istiyorum. Hukuki yollar başta olmak üzere Akbıyık ve o bölgedeki yerleşim alanlarında çevre ve halk sağlığına yönelik ciddi sorunlar oluşturacak olan Biyokütle Enerji Santrali’nin iptali için mücadele edeceğimizin ve bu çevre katliamına sessiz kalmayacağımızın bilinmesini istiyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.

 

               

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Biyokütle Enerji Santrali iptal edilmeli”
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.