Ellisinden sonra yüksekokul okudu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu'nu Dış Ticaret Programı'ndan 1'incilikle mezun olan ve mezuniyet belgesini Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bedel'in elinden alan Emekli Astsubay Murat Turan (52) yaşadığı gurur ve heyecanını anlattı.

"Emeklilik yeni bir başlangıç oldu"

1987-1996’da İzmir, 1996-2000’de Merzifon, 2000-2012’de Yenişehir’de astsubay olarak görev yapan Murat Turan Yenişehir’de görev yaptığı dönemde, Açık Öğretim Fakültesi Havacılık Eğitimi bölümünden ön lisans diploması aldığını belirtti. 2013 yılında emekli olduğunu anlatan Turan, “Emeklilik sanki yarı ölümdür, kendi kendine bitmez zulümdür, dense de emeklilik hayatı benim için yeni bir başlangıç oldu. Hiç çalışmadan üniversite sınavına girip akademik başarısını denemek istedim" dedi.

"Bilgi dağarcığımı artırmak istiyorum"

2019 yılında girdiği sınav sonucunda Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümü'nü kazandığını belirten Turan, "Üniversite ortamında, gençlerle ve eğitimcilerle ekonomi, ticaret, uluslararası ilişkiler gibi konularda tartışmalar yapmak, yeni fikirler öğrenmek hayaliyle gittiğim bölümün ilk dönemini yüz yüze okudum ancak pandemi nedeniyle, kalan 3 dönemi uzaktan eğitim şeklinde aldım. Bilgi dağarcığımı artırmak istiyorum, hâlâ bilgiye açım" diye konuştu.

Turan şunları kaydetti: "Babamın da kendim gibi asker olması nedeniyle sık sık şehir değiştirmek zorunda kaldık. Eğitim-öğretim hayatına 1975 yılında Ankara Demetevler İlkokulunda başladım. Erzurum Şair Nafi Ortaokuluna, ardından Ankara Yeni Mahalle Meslek Lisesine gittim. 1986 yılında liseden mezun olduktan sonra askeri okul sınavlarına girdim. İzmir Gaziemir Hava Astsubay Okulunu kazandım ve buradan 1987 yılında mezun oldum.

1987-1996’da İzmir, 1996-2000’de Merzifon, 2000-2012’de Yenişehir’de astsubay olarak görev yaptım. Yenişehir’de görev yaptığım dönemde, Açık Öğretim Fakültesi Havacılık Eğitimi bölümünden ön lisans diploması aldım. 2013 yılında emekli oldum. “Emeklilik sanki yarı ölümdür, kendi kendine bitmez zulümdür.” deseler de emeklilik hayatı benim için yeni bir başlangıç oldu. Gazetede tesadüfen gördüğüm slogan yarışmasına katıldım, birincilik ödülü olarak aldığım hobi makine seti yeteneklerini keşfetmemi sağladı. Önceleri yumurta ve cam ürünleri, daha sonra da su kabağı dekor çalışmalarıyla uğraştım. Bu alanlarda birbirinden güzel eserler verdim.

Emeklilik hayatım sadece sanatsal yönden etkilemedi elbette. Çocuğumun üniversite sınavına girdiği yıl ben de 30 yıl önce edindiğim bilgilerle, hiç çalışmadan üniversite sınavına girip akademik başarımı denemek istedim. 2019 yılında girdiğim sınav sonucunda Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümünü kazandım. Üniversite ortamında, gençlerle ve eğitimcilerle ekonomi, ticaret, uluslararası ilişkiler gibi konularda tartışmalar yapmak, yeni fikirler öğrenmek hayaliyle gittiğim bölümün ilk dönemini yüz yüze okudum ancak pandemi nedeniyle, kalan 3 dönemi uzaktan eğitim şeklinde aldım. “Zaferin büyüklüğü mücadelenin zorluğu ile ölçülür.” demişler. Ne pandemi ne uzaktan eğitim ne online sınavlar yıldırdı beni. Çoğumuzun “olumsuzluk” olarak gördüğü bu süreci “imkân” olarak değerlendirdim. Öyle ki sınıf arkadaşlarıma hemen hemen her akşam online dersler anlatmaktan, çıkabilecek sınav sorularını tespite, gidecekleri stajda karşılaşabilecekleri güncel sorunlar ve çözüm önerilerine kadar elimden geldiğince her konuda destek verdim. Sınıf ve okul arkadaşlarımın “İyi ki seni tanıdık. Bize hem arkadaş, hem ağabey, hem de baba oldun.” demesi beni çok mutlu etti. Kendi çocuğum yaşındaki sınıf arkadaşlarıma hem başarım hem davranışlarımla örnek ve kılavuz olmaya çalıştım."

Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümünü bölüm birincisi olarak bitiren Murat Turan “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Benim de arkamda değerli eşim vardı” diyerek başarısının sırrını paylaştı.

Türkçe Öğretmeni eşi Hande Turan ile

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ellisinden sonra yüksekokul okudu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.