İyi Parti’den Esnaf Ziyareti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İyi Parti Genel Başkan yardımcısı Ahmet Erozan, İl Başkanı Yahya Bahadır, İlçe Başkanı Ali Şıracı, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte Yenişehir Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahrettin Bilgit ve yönetim kuruyu üyelerini ziyaret ettiler.

   Ziyarette konuşan Genel Başkan yardımcısı Ahmet Erozan, Yenişehir’e seçim zamanı çok geldiklerini belirterek, ‘Seçimden sonra da gelip sizleri ziyaret etmek ve hasbihal etmek istedik. Biz bir siyasi partiyiz ve iktidar olmak istiyoruz. Ancak bunu yaparken yalan söyleyip oy kapmak peşinde olmadık. Yerel seçimlerde beklentilerimizin karşılığını alamadık. Belki kendimizi iyi anlatamadık. Yol arkadaşımız CHP’nin Genel Başkanı Bursa’yı alamadığımız için içim yanıyor dedi. Biz de bunu katılıyoruz. Ancak biz bu seçimde Türkiye genelinde başarılı olduk. İttifakın mimarı olan Genel Başkanımızın başarısıdır bu. Erozyona uğrayan iktidar için yerel seçimlerden sonra sonun başlangıcı olmuştur. İktidar her geçen gün yıpranmaya devam ediyor. 2020 başında iktidar partisinin ikiz doğuracağı söyleniyor. AKP içinden bir grup milletvekili partiden ayrılacak. Meclis çoğunluğunu kaybedecek. Bu sevinilecek bir tablo değil. Mecliste yasa çıkartamayacak hale gelecek ve Cumhurbaşkanlığı kararnameleri devreye girecek. Kaos bekliyor Türkiye’yi. Esnafa haliniz nedir diye sormaya utanıyorum. İktidar her şeyi güllük gülistanlık göstermeye çalışıyor. İnşallah biz yanılırız ancak bu zamana kadar biz ne söylersek doğru çıktı. İktidarın yanılma payı daha fazla. Biz bir yalan âlemindeyiz. İktidar partisi ne anlatırsa yalan çıkıyor. Yüzde 51’le ülkenin sorunlarını çözeceğiz dediler. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dile ucube bir sistem getirdiler. Bu sorunu çözmedi. Şimdi yüzde 40’la da olur dediler. Ancak AKP ve MHP’nin oyları yüzde 40’ların da altına düşünce şimdi değişik bir şeyler söylemeye çalışıyorlar. Dertleri ülkeyi kurtarmak değil kendilerine bir çıkış yolu hazırlamak. Hayal satıyorlar. Sistem de bir sorun var bunu idrak etmeleri gerekir. Erdoğan’ın yerine Merdoğan’ı da koysanız bu sistemle ülke düzelmez. Bizim isteğimiz güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme dönüş. Biz Ankara’da 2020 bütçesi ile yatıp onunla kalkıyoruz. Bütçeye bakıyoruz bir tasarruf bütçesi. Nereden kemeri sıksak da iflasa gitmesek bütçesi. Yatırım kalemi yok. Sosyal yardım var sadece. 3 milyondan fazla aile yararlanıyor bundan. Erken seçim çalışmaları yapıyorlar. AKP ve MHP bir travma yaşıyor. Trendi yükselen tek parti biziz. AKP artık çıkmazda. Son günlerde yaşadığımız CHP’deki olay aslında AKP’nin içerden fetih çalışmasıdır. Bizim AKP ile yolumuzun buluşacağı tek alan vardır ne zaman ki AKP ben havluyu attım sistemi değiştirelim derse o zaman yolumuz buluşur. Onun dışında asla yolumuz kesişmez’ dedi.

Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahrettin Bilgit de yaptığı konuşmada, ‘ Esnaf Kefalet Kooperatifi 1953 yılında kurulmuş Yenişehir’de. O günden bu güne kadar esnafı destekliyoruz. Ancak son 5 yılda Esnaf Kefalet Kooperatifi tarihinde ilk defa 6 arkadaşımızın ipotek olarak verdiği evini ve tarlasını kredisini ödeyemediği için satın almış durumda. Şu an plasmanımız var ancak bunu alacak esnafımız kalmadı. 100 esnafımızdan en fazla yüzde 20’si kredi alıp geri döndürebiliyor. Esnaf Bağ-Kur’unu ödeyemiyor. Eskiden peşin ödeme yapan esnaf artık 1 yıllık çeklerle işini döndürmeye çalışıyor. Türkiye’nin her bölgesinde durum aynı. Sizin de değiniz gibi bu sistem ülkeyi kalkındıramadı. Parlamenter sisteme geri dönülmesi gerekiyor. Yoksa ülkemiz her geçen gün daha da kötüye gidiyor’ dedi.

   İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır’da yaptığı konuşmada, ‘Genel Başkan yardımcımız bizi aydınlattı. Bu gün sizleri dinlemek ve kendimizi anlatmak adına aranızdayız. Seçim yok oy beklentisi yok dertleri ve çözüm yollarını konuşmak için aranızdayız. Tek adam rejiminin ülkeye fayda getirmeyeceğini açıkça gördük. Çözüm parlamenter sisteme tekrar geçmek olmalı. Türkiye’de tek adam var tek medya var, İnşallah partimizin amblemindeki güneş doğacak bundan umutluyuz’ dedi.

İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Ahmet Erozan, İl Başkanı Yahya Bahadır daha sonra parti teşkilatına giderek burada partililerle bir araya geldiler ve partiye yeni katılan 70 partiliye rozet taktılar.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İyi Parti’den Esnaf Ziyareti
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.