Stk’lardan Sağduyu Çağrısı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

stk
Yenişehir’de örgütlü bulunan sivil toplum kuruluşları geçen hafta bir araya geldi ve hem ülke genelinde terör olaylarını kınadı hem de Yenişehir’de meydana gelen olaylarla ilgili sağduyu çağrısı yaptı.

Yenişehirli gençlerle HDP’lilerin son günlerde yaşadığı sıkıntılarla ilgili, Ev sahipliğini Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı toplantıya, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Muhtarlar Derneği, Muhtelif Esnaflar Odası, Berberler ve Benzerleri Odası, Demirciler Derneği yöneticileri katıldı. Toplantıda ülkede yaşanan terör olayları ile Yenişehir’de geçen hafta yaşanan olaylar konuşuldu. Yapılan değerlendirilmelerdi sağduyu çağrısı yapıldı.
Bu toplantıların siyasi bir içerik kazanmasına fırsat vermeden sürdürülmesinin kararlaştırıldığını söyleyen Yenişehir TSO Başkanı Orhan Torun, Yenişehir’de huzurun korunabilmesi için her türlü çabanın gösterileceğini ifade etti.
Yenişehir’de 80’lı yıllardan bu yana Kürk kökenli vatandaşlarla hiçbir mesele yaşamadan dostane şekilde bir arada yaşadıklarını ifade eden Torun, “Ancak son günlerde yaşanan olaylar canımızı sıkmaya başladı. Bizim huzurumuzu bozmaya kimsenin hakkı yok. Biz ilçemizin geleceğinden beklentileri olan insanlarız. Bu ilçede beklentisi olmayanlar bizim huzurumuzu bozmasın. Bizim Kürt kardeşlerimiz ile bir meselemiz yok. Olayları provoke eden kimse, bunları ayırmak hepimizin görevi. İlçemizde yeniden huzur ortamının sağlanması için biz STK’lar olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” dedi.
Her Kürt vatandaşının bölücü ve terörist olmadığını belirten Torun, Kürk kökenli vatandaşların da aralarındaki provokatörleri temizlemeleri gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Stk’lardan Sağduyu Çağrısı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.