Trafik Haftası Kutlandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2-8 Mayıs tarihlerinde Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Yenişehir Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada trafikte güvenliğin sağlanması ve kazaların en az düzeye inmesi için yapılması gerekenler anlatıldı.

Açıklama şöyle:

“Son günlerde bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinin karıştığı ölümlü, yaralamalı trafik kazalarında önemli oranlarda artış olduğu, birçoğunun tescilsiz olduğu, sürücülerin A1 ve A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmadıkları, koruma başlığı ve koruma gözlüğü kullanmadıkları ve trafik kurallarına yeterince uymadıkları görülmekte olup bu araç sürücülerinin karıştığı trafik kazalarının nedenlerinin titizlikle incelenmesi, alınan tedbirlerin tekrar gözden geçirilerek, güvenliklerinin sağlanmasına yönelik daha etkin tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Kazaların azalması ve can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için belirtilen vasıtaların usulüne ve tekniğine uygun olarak kullanılması ve yeterli bilgi ve becerinin olması gerekmektedir. Trafikte kullanılan motosikletlerin tescilli olmaları, uygun teknik donanımlara sahip olmaları, kullananın güvenliği açısından, koruma başlığı, koruma gözlüğü, uygun elbiselere sahip olması, A1 ve A2 sınıfı sürücü belgelerine sahip olmaları durumunda kazaların en az düzeye inmesi bu şekilde sağlanabilecektir.”

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trafik Haftası Kutlandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.