Test Merkezi Masaya Yatırıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Standartları Enstitüsü Otomotiv Test Merkezi Daire Başkanı Gökhan Özkök ve Yatırımlar Müdürü Yılmaz KalaycıYenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette; Yenişehir’de yapılacak olan ve son aşamaya gelinen Otomotiv Test Merkezi ile ilgili son gelişmelerin değerlendirildiği bir toplantı da düzenlendi.

Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, ziyarettin duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘Otomotiv Test Merkezi milli bir proje. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ında yakından takip ettiği bu projede artık sona gelindiğini öğrenmek bizleri mutlu etti. Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu’da Yenişehir’e yaptığı ziyarette test merkezinin ihalesinin yapıldığını duyurmuştu. Bu önemli yatırımın ilçemize yapılacak olmasından dolayı son derece mutluyuz’ dedi.

Otomotiv Test Merkezi’nin Türkiye’ye değer katacağını da dile getiren Kaymakam Seyitoğlu, ‘Burası 4 bin 350 dönümlük bir yer ve 13 pisti, 7 laboratuvarı olacak. Gerek Türkiye'de yerli üreticilerin ürettiği, gerek yurt dışında üretilen otomobillerin testlerinin yapılacağı bir yer olacak burası. Savunma araçlarının da otomotiv yan kollarına ilişkin hususların da testleri burada yapılacak. Yerli üretim olarak üretilen otomotivlerimizin buradan başka ülkelerin test merkezlerine gönderilmesi, elbette bir kaynak, bir gidere tekabül ediyordu. Artık inşallah bu kaynak, Yenişehir'de, Türkiye'de kalacak. Hem üretici hem de buradaki insanımız, Bursa'mız bu noktada çok yönlü bir memnuniyet yaşayacak." Dedi. Haber: Harun Sak

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Test Merkezi Masaya Yatırıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.