Yenişehir’de Muhteşem Gece

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği’nin düzenlediği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği yoğun bir katılımla muhteşem bir şölene dönüştü.

   Atakent Sitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen gecede konuşan Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Harun Sak, bu güzel ortamın oluşmasını sağlayan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’a teşekkür ederek, ‘Yenişehir engellileri gerçekten çok şanslı. Kaymakamımız, Garnizon Komutanımız ve Belediye Başkanımız her zaman bizlerin yanında ve destekçilerimiz. Bizleri Allah rızası için seviyorlar. Bizler de onlara başarılı olsunlar diye dua ediyoruz. 12 yıldan bu yana derneğimiz gerçekten güzel işler yapıyor. Amacımız engelli kardeşlerimize ücretsiz mutluluk dağıtmaktı. Bu doğrultuda yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonra da çalışmalarımızı aynı şevk ve istekle sürdüreceğiz. Gecemize katılan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca gecemize katkı sunan Özel Ayyıldız Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine de yürekten teşekkür ediyorum. Bu gün engelli bireylerimiz için yaptığımız her hizmeti aslında kendimize yapıyoruz. Çok klasik ama yerinde bir deyim. Hepimiz birer engelli adayıyız’ dedi.

   Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’da gecede yaptığı konuşmada, özel insanlara hizmet etmeyi şeref borcu olarak gördüğünü belirterek, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, engelli kardeşlerimiz ve aileleriyle kucaklaşmak, sıcak sohbetlerine, tatlı tebessümlerine ortak olmak amacıyla bir araya geldik. Rabbim herkesi ayrı güzellik ve özelliklerde yaratmıştır. Doğuştan gelen bazı farklılıklarımız olmasına karşın sonradan yaşanan bir takım olaylar da engelli olarak hayata devam etmemize etkendir. Yani aslında her doğan canlı birer engelli adayıdır. Bu bilinçle hayata bakar ve empati yaparsak engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin yaşadığı zorlukları anlamış oluruz.

Onlar bizlere Allah’ın emanetleridir. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak, sağlık, spor, sosyal yaşam, eğitim ve ekonomik hayatta yetenekleri ve alışkanlarına uygun aktivite ve işlere yönlendirmek için çeşitli projeler ve düzenlemeler yapmak ve bu projelerin çeşitliliğini arttırmak bizlerin görevidir.  Artık günümüzde sosyal ve ekonomik hayatın içinde daha fazla yer alan engelli kardeşlerimiz eğitimden, iş hayatına, sosyal yaşamdan spora kadar pek çok alanda ülkemizi temsil ederek önemli başarılar kazanmaktadırlar.

Kalbimizde sevgi, saygı, empati ve şefkat olduğu sürece yani insanı insan yapan değerleri kaybetmediğimiz sürece bizlere engel yoktur. Var olan fiziki engeller de elbirliğiyle aşılacaktır.

Bu duygularla; nefes aldığımız sürece her birimizin birer engelli adayı olduğunu unutmadan, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, sevgiyle tüm engelleri birlikte aşacağız diyorum’ dedi.

 Engellilere Okul Müjdesi

Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu’da, engelli bireylere hizmet etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, ‘Biz idarecilerin görevi ayrım yapmadan vatandaşımıza hizmet etmek. Ancak dezavantajlı vatandaşlarımıza hizmet ederken ayrım yapıyoruz. Onlara daha fazla hizmet edebilmek için canla başla çalışıyoruz. Size buradan bir müjde vermek istiyorum. Belediye Başkanımız Davut Aydın ile birlikte uzun süredir bir konu üzeninde çalışıyorduk. Bunun müjdesini verebiliriz artık çünkü kesinleşti. İlçemizde faaliyet gösteren Köfteci Yusuf, Yenişehir’e 18 derslikli bir engelli okulu yapmanın sözünü verdi. İnşallah en kısa zamanda bunu gerçekleştirip engelli kardeşlerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesini sağlayacağız. Kendisine buradan teşekkür etmek istiyorum’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’de Muhteşem Gece
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.