Yeni Kütüphane Hizmete Girdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de hayırsever işadamı Mehmet Göztepe’nin eşi Fatma Göztepe adına yaptırdığı kütüphane düzenlenen bir törenle hizmete girdi.

   Yenişehir Ulucami Mahallesinde toplam 520 m2’lik alana 3 kat yapılan kütüphane binasının açılışına bursa Valisi İzzettin Küçük, İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, hayırsever işadamı Mehmet Göztepe ve oğulları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

   Açılışta konuşan, kütüphaneye adını veren Fatma Göztepe’nin oğlu Sebahattin Göztepe, 2014 y5ılı haziran ayında anneleri Fatma Göztepe’yi kaybettiklerini belirterek, ‘Bizlerde aile olarak annemizin bizdeki emeğini nesiller boyu nasıl öderiz düşüncesiyle gücümüzün yettiğince annemizin adını yaşatacak çevremize faydalı olabilecek hizmetler yapmaya karar verdik. Zamanın İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’i ziyaret edip yapmak istediklerimizi anlattık. Alinur Aktaş, İnegöl Yenice’ye bir huzur evi, Yenişehir Belediye Başkanımız Süleyman Çelik’de kütüphane yapmamızı önerdi. Bizlerde ailemizle yaptığımız görüşmelerde bunları kabul edip her ikisini de gerçekleştirdik. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Amacımız çocuklarımızı kitapla buluşturmaktır’ dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, yaptığı konuşma da,‘Geçmiş ile gelecek arasında köprü vazifesi görecek, geleceğimizin teminatı evlatlarımızın hayata hazırlanmasında önemli bir yapı taşı olacak Fatma Göztepe İlçe Halk Kütüphanesinin açılış törenine hoş geldiniz’ diyerek, ‘Osmanlı’nın ilk başkenti, ilçemizin, tarihi ve kültürel dokusuna yakışır bir Kütüphane kazandırmak, en büyük arzularımızdan biriydi.  Orhan Gazi’nin oğlu Şehzade Süleymanpaşa tarafından 1333-1337 yılları arasında, bugün ki Polis Karakolunun bulunduğu yere inşa ettirilen külliyede faaliyete geçen Süleymanpaşa Kütüphanesi, Osmanlı İmparatorluğu’nun üçüncü kütüphanesi idi. 1921 yılında Yunan işgaline kadar burada hizmet veren kütüphane, işgal yıllarında Yunanlılar tarafından tahrip edildi. O zamanlar kütüphanenin hafız-ı kutub-u olan Hafız İbrahim, kütüphane yanarken kitapların bir kısmını sırtı ile evine taşımıştır. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle 1961 yılında, günümüzdeki yerine taşınan ve 1961 Yılından bu yana, yaklaşık 57 yıl, Süleymanpaşa Kütüphanemiz halkımıza hizmet verdi. Şimdi artık bu modern kütüphanede hizmet verecek olmaktan mutluluk duyuyorum. Göztepe ailesine ilçemize kazandırdığı bu eserden dolayı teşekkür ediyorum’ dedi.

Açılış töreninde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Dairesi Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu yaptıkları konuşmalarda yapılan hizmetin önemine dikkat çekerek Kütüphaneyi Yenişehir’e kazandıran Göztepe ailesine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından hayırsever Göztepe ailesine plaket takdimi ve Kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Harun Sak/Yenişehir

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni Kütüphane Hizmete Girdi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.