Ne zaman ki aşk biter yorulur insan

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
“Seni seviyorum!”sözünü hafife almayın. Sevginiz ve özgürlüğünüz için yollara düşün. Sevmek birçok şeyi göze aşmaktır.
Sevgiyi başaramayanların kustuğu nefret dünyayı yakıyor. Ne zaman ki aşk biter, yorulur insan.
Bazılarına göre sevmek sevilme projesidir. Bu yaklaşım doğru bile olsa çok kestirme ve çok sert. Sevgiyi karmaşık ve stratejik hale getiriyor.
Sevin; kırmadan,   dökmeden,  yaralamadan, kusurlarıyla sevin. Sevgi barıştır çünkü güce olan hırsı ve kibri yener. Sevmek için çareler arayın ve sevdiklerinizin değerini bilin.
Sevdiğinizle birlikte daha çabuk değişirsiniz. Severseniz çiçekler üşümez. Sevginin enerjisinden yararlanın. “Kula minnet eylemem”  kitabından
*
 Dürüstlük ve sevgi her zaman kazanır
Dürüstlüğü en iyi anlatan söz herhalde şu: “Ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün.”
İnsanın olduğu gibi görünmesi ya da göründüğü gibi olması kolay değildir, cesaret ister. Dürüst insanların sözleri de gözleri de berrak olur. Dürüst insanlar kaybetmez kaybedilir çünkü onlar aptal değildirler. Yalanlarla dolanlarla incindikleri zaman hiçbir şey söylemeden uzaklaşırlar.
Dürüstlük insanın kartvizitidir, matbaada satılmaz. Dürüst insan samimidir, adildir, kaypaklık yapmaz, tutarlıdır, biat etmez, haksızlıklara ve hırsızlıklara göz yummaz, eğilip bükülmez, kul hakkı yemez, iftira atmaz…
Dürüstlük bize fazla arkadaş kazandırmaz ama her zaman iyi arkadaş kazandırır. Dürüst olmak sözümüze bağlı kalmaktır. Yükümüz dürüstlükse gücümüz düşer ama başımız düşmez.
Dürüstlük elmas gibidir, aydınlıkta daha fazla parlar ve değeri daha iyi anlaşılır. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en büyük miras dürüstlüktür. Mükemmel olmanıza gerek yok, dürüst olun yeter. Dürüstlüğün gösterişe ihtiyacı yoktur.
Sıkıntılarımızın çoğu dürüst olmamaktan, doğruları söylememekten kaynaklanır. Açgözlüler, kibirliler, hırslılar ve ezikler dürüst olamazlar. Herkes lafa gelince dürüstlükten ve dürüst insandan yanadır ama dürüst insanlar pek sevilmezler çünkü dürüst insanlar yalanlarla iyi hissettirmek yerine doğruyu söyleyerek incitmeyi göze alacak kadar cesurdurlar. Yalanlarla kazanmak yerine dürüstlükleriyle kaybetmeyi tercih ederler.
Bize dürüst insanlar lazım, dili süslü yüreği paslı insanlar değil. Dürüstlük ve sevgi her zaman kazanır. Dürüstlük yoksa güven ve sevgi de yoktur.” Eğer bir ülkede dalkavukluğun ve uşaklığın getirisi dürüstlüğün getirisinden fazlaysa o ülke batar.”
“Ben Kalender Meşrebim Ama Güzel Çirkin Ararım” kitabından
*
Sevgiler Bir Tebessümle Başlar
   Moliere,” İnsan gülebildiği kadar insandır.”der ve ekler: “Beni isterseniz dövün ama bırakın istediğim gibi güleyim.”
Bir ahlak kitabı yazsaydım, gülümsemeyi görevlerimizin başına alırdım.  Gülmek bir güneştir, yüzümüzdeki üzüntü kışını yok eder. Gülümsediği zaman güzelleşmeyen yüz görmedim. 
Tüm insanlar aynı dilde gülümser ve gülümsemek, iki insan arasındaki en kısa uzaklıktır. Sevgiler bir tebessümle başlar. Birlikte gülemediğiniz bir kişiyi gerçekte sevemezsiniz.
Gülümsemenin maliyeti sıfırdır ama bedeline paha biçilmez. Gülmek, hiçbir yan etkisi olmayan sakinleştirici bir ilaçtır. Gülmek altın anahtardır. Öyle güzel gülümsemelisiniz ki insanlar sizi ağlatmaya utanmalı.
 Konfüçyüs doğru söylüyor: Güler yüzlü değilseniz dükkân açmayın.
Birine bir iyilikte bulunurken yanına bir de gülümseme ekleyin. Hayat ayna gibidir. Gülümserseniz o da size gülümser. En işe yaramayan günümüz gülümsemediğimiz gündür.
Gülmekten aciz insanlar, dostlarına ihanet etmek üzeredirler. Gülmek için mutlu olmayı beklemeyin. Sırf hayata gıcık olsun diye en kederli anlarınızda bile gülümseyin.
Gülmeyi çocuklar icat etti, ne olur kirletmeyin! …
“Ben Kalender Meşrebim Ama Güzel Çirkin Ararım” Kitabından
                                      
 
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ne zaman ki aşk biter yorulur insan
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.