Kadına Şiddet Kabul Edilemez

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu’nun başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planının uygulanması ve kadına yönelik şiddet için alınması gereken tedbirlerin görüşülmesi amacıyla “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı” gerçekleştirildi.

   Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda; İnegöl Sosyal Hizmetler Müdürü Deniz Sökmez tarafından sunum yapılarak, şiddete maruz kalmış kadınlara yönelik yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler aktarıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Suat Seyitoğlu, kadınlara yönelik şiddetin mutlaka ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çekti. Seyitoğlu, "Her konuda olduğu gibi bu konuda da eğitimin şart olduğunu biliyoruz. Genel anlamda şiddeti reddediyoruz, ama kadına yönelik, çocuğa yönelik, aciz insanlara yönelik şiddeti öncelikle ve daha yüksek sesle reddediyoruz” dedi.

   Kaymakam Seyitoğlu, ‘Şiddetin hiçbir canlıya karşı yapılmasının kabulü söz konusu değildir. Son dönemlerde kadına şiddetin artarak devam ettiğini görmekteyiz. İlçemizde bu denli bir olay olmamakla birlikte şiddet eğilim oranı oldukça azdır. Amacımız ise hiç olmamasıdır. Türk toplum yapısında, örf ve adetlerinde kadının değeri büyüktür’ dedi.
Toplantıda, aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilerek, mevcut duruma ilişkin analizler yapıldı.  6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il bazında ve bakanlıklar tarafından planlanması gereken tedbirler değerlendirilirken, son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikteki olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler üzerinde duruldu.

        Toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Toraman, İlçe Emniyet Müdürü Ali Cengiz Karaca, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barış Ünver, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kadına Şiddet Kabul Edilemez
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.