Başarısını il sınırlarına çıkardı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Hilmi Yavuz, Bursa Yıldırım Faik Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi´nde düzenlenen İstiklal Marşı´nı güzel okuma yarışmasında birinci oldu. Hilmi Yavuz, Yenişehir’de düzenlenen benzer yarışmalardaki başarısını il sınırlarına taşıdı.

Geçen hafta yapılan yarışma heyecanlı anlara sahne oldu. Yarışmaya Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal’ın yanı sıra İl ve İlçe Milli Eğitim yöneticileri, idareci ve öğretmenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda veli katıldı. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini protokolün elinden aldı. Büyük bir çekişmeye ve heyecana sahne olan İstiklal Marşını En İyi Okuma yarışmasında Yenişehir Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi öğrencisi Hilmi Yavuz Ağa birinci olma başarısı gösterdi. İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mehmet Fatih Çoban ikinci olurken, Kestel Kız Teknik ve Meslek Lisesinden Elif Yağız üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya okul öğrencileri büyük ilgi gösterdi. 17 İlçeden birinci seçilerek gelen öğrencilerin katıldığı yarışmada il birincisi belirlendi. İlk önce Mehmet Akif Ersoy´un hayatı ve İstiklal Marşı´nın yazılış hikâyesinin sinevizyon gösterisi ile anlatıldığı programda daha sonra yarışmaya geçildi. Öğrencilerden kimisi yüksek sesle, kimisi duygulu bir tonda, kimisi de beden dilini kullanarak okudukları İstiklal Marşı´nı 4 kişilik jüri üyesine beğendirmeye çalıştı. Seçim yapmakta zorlanan jüri üyeleri ise öğrencilerin sahneyi kullanışlarına ve okuyuş tarzlarına dikkat etti.

“Akif’i anlayan bu memlekete düşman olamaz”

Programda konuşan Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, bugün çok anlamlı bir törende bulunduklarını belirterek, “Ben Mehmet Akif Ersoy´u her andığımda burnumun kemiklerine kadar sızlatan his dolu bir şair. Mehmet Akif´in her tarafı his dolu, duygu dolu. Kur´an´da ilk ayet ´oku´ olduğu gibi Mehmet Akif de Safahat kitabında ilk olarak ´oku´ diyor.” dedi. Kartal, şunları söyledi: “Geldiği dönem yıkılışların yıkılışları takip ettiği ve kendi tabiri ile koca imparatorluğun 3 adam tarafından parçalandığı bir dönemdir. Ama o ´korkma´ diyor. Neden çünkü herkesin korkup kaçtığı bir dönemde, düşman top seslerinin Ankara´da duyulduğu bir dönemde, Mehmet Akif Ersoy ´korkma´ diyor.”

Bursa´da İstiklal Marşını en güzel şekilde okuma yarışmasının ilk defa düzenlendiğini anlatan Eyüp Sabri Kartal Kartal, “Bu çok önemli Mehmet Akif´i okumayan ve anlamayan bir insan bu memleketi anlamaz. Mehmet Akif´i anlayan ve okuyan ise bu memleketin milli menfaatlerine ters düşemez. Akif´i okuyan ve anlayan bu memlekete düşman olamaz.” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yunus Bulut da Mehmet Akif´in hayat hikayesinden yola çıkarak, Akif´i anmak değil, anlamak için Safahat’ı okumak ve çocuklara okutmak gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başarısını il sınırlarına çıkardı

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.