Anılarımızda yaşayacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir belleğini kaybetti. İlçemizin sevilen simalarından Yenişehir Halk Bankası Müdürü, araştırmacı Yazar Turgut Yüce, bir süredir tedavi gördüğü hastalığına yenik düşerek bu sabah erken saatlerde vefat etti.

Yenişehir Halk Bankası müdürlünden emekli olduktan sonra yoğunlaşan yazın hayatını Yenişehir Gazetesi’nde yazdığı köşe yazıları ile sürdüren Turgut Yüce’nin yazıları gazetemizde de yayınlanmış ve Yenişehir kamuoyundan büyük bir ilgi görmüştü.

Sadece yakın çevresine değil yardıma ihtiyaç duyan hemen herkese verdiği destek  ile bilinen değerli büyüğümüz Turgut Yüce, yaşamı boyunca biriktirdiği Yenişehir ve Yenişehirliler ile ilgili anılarını, bulunduğu her ortamda paylaşmış ve mükemmel hafızasıyla herkesin ilgi odağı olmuş bir isimdi.

Turgut ağabeyimize Allahtan rahmet, başta Yüce Ailesi olmak üzere tüm dost ve yakınlarına sabırlar dileriz.     

Turgut Yüce Kimdir?

 1945 yılında Yenişehir’de doğdu. İlk ve ortaokulu Yenişehir’de okuduktan sonra Lise öğrenimini Bursa Erkek Lisesi’nde tamamladı.

Askerlik görevinden sonra 1968 yılında T. Yenişehir halk Bankası’nda memur olarak göreve başladı. Yurdumuzun çeşitli il ve ilçelerinde yöneticilik yaparken Anadolu Üniversitesi (AÖF) Sosyal Bilimler Fakültesinden mezun oldu.

Sırasıyla Divriği, Osmaneli, İnegöl, Bursa Merkez Hal Şubesi ve Yenişehir Şubelerinde 22 yıl süreyle müdürlük yaptı. 2000 Yılında Yenişehir Halk bankası Müdürü iken emekli oldu.

Emekli olduktan sonra, Yenişehir Gazetesinde yazdığı, doğduğu ve yaşadığı Yenişehir’i konu alan yazılarını daha sonra “Yenişehir Belleği” adlı kitapta topladı.

Basıma hazır hale getirdiği 2 kitabını göremeden aramızdan ayrılan Turgut Yüce,  sabırlı araştırmacılığı, güçlü belleği ve eski fotoğrafları doğru okuma yeteneği ile farlılık yarattı.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Anılarımızda yaşayacak
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.