‘yüzlerce köpek yok oldu giden gelmiyor’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayvanseverler, Yenişehir’de Sokak köpeklerinin kaybolduğunu söylüyor. İlçede düzenli olarak besledikleri sokak hayvanlarının sayısında gözle görülür bir azalmanın ortaya çıkmasının ardından gözler Yenişehir Belediyesi’ne çevrildi.

YEDOHA ile yaptığı toplantıda, “İlçemizde sokaktaki can dostlarımızla ilgili ciddi bir sıkıntımız var. Hızlı bir çözüm üretmemiz gerekiyor. Yenişehir’de bu soruna neşter vurmamız gerekiyor” diyen Başkan Özel’in konuyla ilgili ürettiği çözüm sorgulanıyor.

Daha önceki dönemde de hayvanseverler tarafından belirlenen ve belediyeye bildirilen köpekler bulundukları yerden alınır ve aşılama ve kısırlaştırma gibi işlemlerin ardından yine teslim aldıkları hayvanseverlere ya da alındıkları bölgelere bırakılırdı.

Yasaya göre kısırlaştırılan ve küpelenen hayvanların alındıkları yere bırakılması zorunlu olduğu halde Yenişehir’den yüzlerce köpek toplandı. Toplanan köpekler ortada yok. Mahallelerden toplanan hayvanların akıbetlerini kimse bilmiyor.

Hayvanseverlerin itirazı ise tam da bu noktada.” Köpekler sabahın 4-7 saatleri arasında alınıp araçlara doldurulup götürülüyor. Kısırlaştırma ve benzer gerekçelerle götürülen bu köpeklerin akıbeti belli değil. Giden köpeklerin hiçbiri geri getirilmiyor.” Diye yakınıyorlar.

İşte hayvanseverlerin anlattıkları:

“Yıllardır, sokak hayvanlarını besliyorum. Birkaç aydır sistematik olarak sokak hayvanlarını sürekli beslediğim için yok olduğuna şahit oldum. Belediyeye sorduğumda kısırlaştırmak için alındığını öğrendim. Ancak bu hayvanların geri gelmediğini fark ettim. Bu sayı gittikçe arttı.  Şu anda yüzlerce köpek yok olmuş durumda. Belediyeye sorduğumuzda cevap gelmiyor ama topladıklarına da itiraz etmiyorlar. Biz, köpeklerimizin nerede olduğunu bilmek istiyoruz”

“Sokakta sürekli beslediğimiz köpeklerimiz vardı. Ama son dönemde o köpekleri göremiyoruz. Büyük ihtimal bizim de beslediğimiz o hayvanlar şu an kayıp.”

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘yüzlerce köpek yok oldu giden gelmiyor’
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.